Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Lämnar Sampit för Nyaru Menteng

9/3

Larmet från telefon väcker mig 06.45 och jag kliver upp och in i duschen.

De mesta av packningen är redan i ordning, bara en del små saker kvar att packa ner och sen styr jag cykeln mot receptionen och frukosten.

Även denna gång följer min fyrdelande matlåda som jag fyller med samma meny som igår. Kommer nog väl tillpass i kväll.

Strax före nio cyklar jag ner mot stan och tar vänster vid första rondellen som har ett stort monument i mitten.

Det finns inga skyltar som talar om min destination men jag litar på vad jag minns från Google Maps i går kväll.

Efter några km stannar jag till vid vad som ser ut som en skola. Alla barnen är kläddas i ljusbruna skoluniformer med röd slipsliknade halsduk. Många av killarna bär också bruna kepsar.

Tjejerna verkar vara spralliga för alla tjoar och gör sig till när de ser mig och min kamera. Sådana här händelser gör mig glad oavsett vart jag stöter på dem.

Vägen är platt och smal men trafiken är otroligt schysst. De ligger lugnt bakom tills de kan köra om säkert och med ett bra avstånd till mig. Ingen tutar.

Min första längre vilosopp vid en vägaffär strax för 12. Köper Kaffe, Fanta och tre flaskor vatten och ber också om is, eller es som heter på indonesiska.

Jag ser att de har stora ”iskorvar” i frysen och ber om en sådan också. Den stoppar jag i matväskan och byter ut den som jag redan tog med i morse.

Sätter mig på en träbänk så nära det utskjutande taket som möjligt för att få skugga. En av de tre 33 cl vattenflaskorna använder jag för att skölja av ansiktet, håret och nacken.

Det blir ytterligare ett stopp efter drygt 60 km ocvh nu känner jag mig sliten. Ett stort glas med alkoholfri öl med massor av is är ljuvligt. Ser på himlen att det snart blir regn och känner längtan för det.

Bara någon km efter stoppet börjar det regna, först bara duggregn men snart mera kraftigt. Vid första bästa plats med tak styr jag in och tar av mig mina röda cykelshorts och min röda tröja.

Fortsätter sen bara i cykelbyxorna och den korts reflexvästen. Regnet gör att tempen sjunker och att jag återfår energi. Regnet håller på cirka en trekvart fram till Rubung Buayung.

I detta samhälle hittar jag ingen lämplig plats för camping s+ jag fortsätter cirka fem km tills jag kommer till en liten by med ett fåtal hus, några små verkstäder, en skolbyggnad och nått som liknar ett kommunalt hus eller nått i den stilen.

Klockan har nu blivit strax efter 17 och jag känner mig redo för att stanna .

Medan jag är inne på skolbyggnadens område för att leta lämplig grön yta ropar några ur ett gäng från andra sidan staketet. De vill att jag kommer över för liter fotografering och selfies.

Gänget består av två män och resten kvinnor och de skall genast tas fram selfi-stativen. En av kvinnorna vill ju också göra ”Hive Five” och blir alldeles tossig. Blir också bjuden på kakor och nått som liknar och smakar som fylld bröd.

Jag vänder tillbaka några hundra meter då jag sett en stor byggnad med utskjutande tak och lite gröna ytor i backen innan skolbyggnaden.

Både tältet och cykeln får plats under det utskjutande taket. Jag går sedan upp mot byn och till första bästa vägkrog och har med mig min matlåda.

En man välkomnar mig och jag ber om en läsk, och ett glas med is. Frågar också om kaffe och han nickar. Efter ett tag kommer hans fru och fyra barn och hon sätter sig mitt emot mig och bedömer vad jag äter.

Får sedan mitt kaffe som jag dricker upp fort och sen tillbaka till tältet i mörkret som nu tagit helt över.

Strax för sju ligger jag i tältet och lyssnar på min nystartade ljudbok och somnar in fort.

Dagens distans: 91,70 km

Färdtid: 05,24 t.m

Total tid: 07,43 t.m

Maxfart: 45,8 km/h

Medelfart: 17,3 km/h

Max temp: 41,0°C

Medel temp: 34,4 °C

Min temp: 25,0 °C

Vi hörs och syns // P-G

Ther Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer