Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Nytt framdäck och lite cykling i stan

17/3

Har sovit oroligt då jag ej kunde höja tempen på luftkonditioneringens aggregat. Förmodligen är batterierna dåliga. Pläden jag har är dessutom för kort så jag har legat som hund under pläden.

Strax efter åtta kliver jag upp ocvh går ner till receptionen för kaffe och som receptionisten sa igår ”snacks”.

Det är en sorts fylld och friterad bulle. Från ryggsäcken tog jag med mig ner 2 flaskor Bulgarisk yoghurt så morgonen startar trots allt ganska bra.

Sen packar jag loss väskorna från cykeln och tar mig till Alan Bike Shop den cykelbutik jag stannande vid i går eftermiddag då jag cyklade in genom stan.

Cykelbutiken är grymt välsorterad och har kvalitetsgrejor. Ber dem byta framdäcket som är helt blankpolerat. Har ingen lust att behöva byta däck mitt ute bland på landsbygden i hettan och bland regnskogens täta vegetation. Lika bra att göra et här

Däcket ät lite grövre mönstrat är jag är van vid men å andra sidan bör de klara påfrestningarna bättre.

Det är söndag och alla verkar vara ute för att shoppa eller arbeta. Trafiken är tät och scootrarna har jag runt omkring mig.

Staden, Banjarmasin ligger på en ö i floddeltat, omgiven av flera floder. De största är floderna Barito och Martapura och de möts.

Stan är ganska stor, drygt 600 000 invånare. Den kallas också för "Flodstaden" och har direkt förbindelse till Javasjön.

Värmen ät allt annat än svalt och luftfuktigheten måste ligga nära 95%. Svettas något grymt bara man rörs lite på sig.

Läser på nyheterna att en stormflod har dödat 50 människor här i Indonesien. Inget jag har märkt av. Händelsen som inträffat är bara så där 385 mil bort så jag känner mig trygg.

Fast när det regnar då kommer skurarna ner som om himlen vore helt öppen och vägarna blir fort översvämmad.

Det går över ganska fort, 30–45 minuter sen är det som vanligt igen.

En annans sak som satt griller i huvudet på mig är terrordådet på New Zealand och Christchurch.

Det är dit mitt flyg går när jag lämnar Balikpapan!! Undrar hur mottagande blir på flygplatsen, om de skall ”tokvisitera” en cyklist som jag. Fast det får framtiden utvisa. Jag i alla fall inga bomber i väskorna!

Till Balikpapan har jag cirka 7–8 cykeldagar, ungefär 500 km men vissa delar ganska backiga!! Har jag sett i ”kartapparna”

En sak är då säkert, Borneoborna är vänliga, tillmötesgående, generösa och de ler ofta. Känner mig välkommen på ön.

Innan jag kryper ner i silkeslakanet som jag tagit fram så att jag slipper frysa i natt går jag till närmaste Cafe och köper hem en mugg ”Americano, kaffe” sen stannar jag till vid ett stånd där de säjer gula och bruna sockerkaksmuffins.

Strax för 21 ligger jag i lakanet och slötittar på ett musikprogram och samtidigt lyssnar jag på USA -Podden nummer 179. Det gäller att hålla i ajour med vad som händer på andra sidan Atlanten.

Natti Natti

Dagens distans: 9,0 km

Färdtid: 00,34 t.m

Total tid: 02,26 t.m

Maxfart: 28,4 km/h

Medelfart: 16,1 km/h

Max temp: 36,0°C

Medel temp: 32,3 °C

Min temp: 23,0 °C

Vi hörs senare från ett varmt fuktigt och vänligt Borneo

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer