Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Värmen tar musten ur mig idag

18/3

Som vanligt vaknar jag av att några tjoar och skrattar eller har hög volym på TV’n. Ligger och drar mig medan jag lyssnar på det nerladdade program jag inte hann färdigt i går kväll.

Strax före åtta packar jag ihop alla grejor på rummet och lastar cykeln som står tryggt och passivt under trappen.

Sen intill receptionen där de redan satt fram en mugg kaffe och en fylld, friterad ”Gosak”.

Kopplar upp mig på det långsamma nätet de har och gör en sista koll hur jag skall ta mig ut ur stan. Det finns två alternativ, båda ungefär lika långa. Den ena går lite nord-väst och den andra lite mera syd-ost.

Det blir det sista alternativet utan att jag riktigt vet varför. Banjarmasin är en stor stad och det tar ett tag innan jag hunnit ut ur den. Fast då börjar förorten till annan stad och så här håller det på ett bra tag.

Det kommer att bli svettigt idag, det känner jag på en gång och stoppen får komma lite tätare. Banjarbaru den stan cyklar jag bara igenom och fortsätter till mot nästa större stad, Martapura.

Strax innan jag kommer dit gör ett stopp vid en stor galleria, Q-Mall och går in, mestadels för att få skugga och lite avkylning. Gallerian är ganska stor, flera våningar men jag stannar på bottenplan.

Ser ett välbekant cafénamn, J-Coffe. Fanns ett likadant i Pontianak. Jag köper kaffe som jag vet smakar bra och får i priset också en munkliknande kaka.

WiFi finns här ocvh relativt snabbt är det också, kollar e-posten men ser Att inget ramlat in. Jag lämnar gallerian efter drygt 40 minuter och bestämmer att 70 km får det bli idag.

I de flesta större byar finns det nästan alltid fräschare livsmedelsbutiker, IndpMaret och AlfaMart.

Båda påminner väldigt mycket om varandra, till och med logotyperna har lite av samma drag av varandra. Det bästa med affärerna är förutom sortimentet att de också har bra luftkonditionering, känns befriande att stiga in och känna hur man kyls ner.

Ibland brukar jag köpa kaffe ur en kaffeautomat de oftast har och sen gå ut och hämta in en stol som står vid några borde de placerat ut.

Stolen placerar jag så att jag inte är så mycket i vägen men att jag har så mycket avkylning som möjligt, sen dricker jag mitt kaffe till personalers leende och förtjusning. Även kunderna brukar le åt mig.

Fortsätter att cykla vidare i hettan och blir tvungen efter drygt en mil att stanna ttill vi en skuggig plats. Tar fram handduken och blöter ner den. Sätter mig på bänken framför disken och lägger benen vid sidan om bänken och lutar ryggen mot väggen.

Sen tar jag den blöta duken och lägger över huvudet. Nu skulle en påse med is vara helt perfekt att stopp i handduken Vid 16 tiden cyklar jag in i en liten by Lokcantung och letar efter en bra tältplats.

Vid sidan av vägen ser jag et stor gräsplan och några cementerade ytor. Lite längre in ett par hus.

Ett av dem har ett tillräckligt stort utskjutande tak och stenbelagt golv.

Huset verkar vara tomt för dörren är låst med hänglås och innanför ser det ut som de avlutat verksamheten.

I ett hus intill står två scootrar och jag går in. Två killar ligger på golvet och verkare hålla på med datorarbeten. Jag frågar dem om det är OK att slå upp tältet vid huset intill och får ett godkännande efter någon minut.

Efter att tältet är uppsatt och cykeln låst tar jag ryggsäcken och min matväska och besöker närmaste gatukök.

Beställer två stekta ägg och några skivor skalad gurka. I matlådan har jag ris och lite kyckling.

Tänker sitta här tills det är dags att dra sig tillbaka. Värmen är fortfarande på tok för varmt för en norrlänning som jag men kan ju inget göra åt det.

Maten smakar bra och jag sköljer ner med en Bintang öl, 0,00%. Har faktiskt inte smakat eller sett öl sedan Pontianak den 1 april. Hoppas innerligt att det finns att få tag på i Balikpapan.

Dagens distans: 73,9 km

Färdtid: 03,59 t.m

Total tid: 07,18 t.m

Maxfart: 34,9 km/h

Medelfart: 18,5 km/h

Max temp: 41,0°C

Medel temp: 36,1 °C

Min temp: 26,0 °C

Vi hörs senare om jag inte flutit bort

// P-G

The Global Cyclist som fortfarande är besviken

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer