Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Bra frukost men grym värme

20/3

Har sovit förhållandevis gott om man bortser från halv fem och framåt. Moskén och utroparen har låtit mig lyssna på mässan och relativt högt ljud också. Kan inte tänka mig någon som inte vaknat till denna mässa.. Somnar om men bara ytligt och vakar strax före halv åtta. Inte mycket att packa ner så det går fort. Lastar cykeln innan jag går in till frukosten. Har inga förhoppningar om någon bra frukost men blir överraskad. Ris, kyckling, kokta grönsaker, samt små och större bitar av något friterat med fyllning och något som liknar omelett. Kaffet står på ett bord intill och som man får blanda själv.

Kvart över åtta sitter jag på min Surley Long Haul Tracker och är på väg ut ur stan. Redan nu känns det som det blir minst lika varmt som igår. Vägen är ganska platt och risfälten avlöser varandra.

I byarna som är många ligger riset på tork vid varje gårdsinfart och även annat som skall torkas.

Vid några gårdar är hela infarten en stor färgklick, rött, vitt och rosa. Det verkar som de skall torkas till nått chipsliknande.

I en av byarna har nästan varje hus en gårdsplan som liknar detta På lite distans ser det ut som små polkagrisar.

I nästa lilla vägbutik ser jag det färdiga resultatet av de som torkas vid gårdsinfarterna.

Hittar en påse fylld med just dessa, de kostar inte många kronor och de är osaltade. Smakar inte särskilt mycket men påminner desto mer om vanliga potatischips

Ibland känns det som att sitta i en bastu när jag cyklar och inget regn verkar jag får idag. Stoppen jag gör efter lunch ungefär efter varje 12–13 km. Då är man ganska svettig.

Har idag heller ingen tur med Indomaret eller Alfamart affärerna, de brukar annars ge mig några tiotals minuter av skön svalkande kyla medan jag dricker kaffe från automaten de oftast har alldeles till vänster om entren.

Jämfört med i går så har jag också lite mer och brantare backar, trots det verkar jag kunna hålla lite högre medeltempo.

En sak måste jag gen Indoneserna beröm för och det är i trafiken. Trots smala vägar och en långsam cyklist framför dem hör man aldrig något ”irriterande tutande”. Annat var det i Kina och Vietnam.

De gör aldrig några galna omkörningar utan ligger lugnt bakom till tillfälle ges och sen håller de ganska bra avstånd när de till slut kör om. Känner mig aldrig orolig.

Efter cirka 65 km och trötta ben och huvud stannar jag i Paringin och hittar på nytt ett hotell för 50-60 spänn och de har aircondition och bra WiFi. Dagens distans: 63,8 km Färdtid: 03,39 t.m Total tid: 07,16 t.m

Maxfart: 46,0 km/h Medelfart: 17,5km/h

Max temp: 39,0 °C Medel temp: 34,6 °C Min temp: 28,0 °C

Vi hörs senare om jag inte flutit bort

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer