Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Balikpapan, sista anhalten på Borneo

22/3

Kommer fram till Balikpapan bussterminal som ligger någon mil utanför stan på morgonsidan.

Det är halvljust ute och det luktar både hav och olja. Balikpapan är tydligen också en petrokemisks stad. Hittar ett budgethotell alldeles intill stans stora köpcentra, Plaza Balikpapan.

Det första jag tänker ordna nu är att duscha och sen leta upp cykelaffären Rodalink som jag harv hittat via Google: Jag går efter den stora gatan som går genom stan och norrut. Efter denna gata skall också cykelaffären ligga. Tjugofem minuters gång så hittar jag en ganska välsorterad cykelaffär och de kan fixa mitt bakhjul säger.

Frågar också om en cykelkartong att stoppa min SLHT i när jag skall flyga i väg. PÅ över våningen finns ett ant5al så det ärt bara att ta för sig. Innan jag lämnar butiken säger jag till ägaren…

- I'll bring by my bike later in afternoon and come back tomorrow.

- Is it OK ?

- Yes, we close 6 pm

Jag tar cykelkartongen på axeln och vandrar tillbaka de dryga 2 km jag har att gå till Hotel Budiman och får gå ömsom på trottoaren och på gatan. Trottoarerna används till mer än att bara gå på och nedhängande grenar ftrån träden gör att jag blir tvungen att ta gatan till hjälp:

Tillbaka på hotellet stället jag kartongen vid cykeln och går in i baren och ber om ett stort glas med het vatten. Är kaffesugen!

Senare på eftermiddagen cyklar jag till Rodalink och lämnar över den till servicepersonalen. De lovar att den skall vara klar i morgon På väg tillbaka ser jag logotypen Guarda på andra sidan vägen. Det är flygbolaget jag skall åka med från Balikpapan.

Stiger in i en välskött och snygg butik och blir genast uppmärksammad. En ung tjej in blå dräkt tar emot min förfrågan om att ändra avgången från 9 april som jag först hade bokat till 26 mars.

Efter cirka 30 minuter har jag en ny avgång mot Christchurch på New Zeeland. Samma avgångstid och samma flygrutt.

Får betala cirka 130 SEK för ändringen och jag får både en utskriven biljett och en e-Biljett i min epost låda.

På väg mot hotellet går jag på nytt in i en Indomaret butik, denna gång för att fråga var man kan köpa öl.

De bara skakar på huvudet men en kund säger att jag skall leta efter ett köpcentrum som skall heta SPP eller nått liknande. Alltid något, men det får vi ta i morgon,

När jag sen fortsätter mot hotellet stannar jag till vid stans stora galleria och tar mig en runda bland alla affärer. Gallerian är ganska lyxig och snygg.

Hittar också ett snabbköp men inte har de någon öl inte. Allt annat finns men ingen bärs, begriper inte detta !

Innan jag går besöker jag Starbucks Coffee för kaffe och en brun sockerkaka med banansmak

Senare på början av kvällen går jag ner till baren och köper up lite mat på rummet. Känner också att jag håller på att bli förkyld. Nysattackerna kommer ofta och kraftigt.

När jag sen ser att ovanför spegeln mitt i rummet står det en doft apparat som blinkar och sen pytsar ut doft ämnen undrar jag om mina nysningar beror på detta istället.

Vi hörs i morgon

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer