Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Jag fann den, två gånger

23/3

Förkylningen eller om det nu är allergin blir värre och värre och rinnsnuvan tar aldrig slut. Idag skall jag hämta cykeln och leta efter en plats, affär, bar, restaurang, ja nämn vad du vill bara det finns en kall öl.

När jag kommer in i Rodalink Bikes ser jag min cykel, Surley Long Haul Trucker stå längst in med framhjulet avtaget!!.Ägaren säger att de upptäckt ett glapp i framhjulslagret och visar upp hjulet och navet, pekar sedan där lagret skall sitta.

- Can You fix it today frågar jag

- Yes , Of Course, come back around 2 pm and Your bike will be ready

Jag har nästa fyra timmar på mig att hitta en plats, affär, bar, restaurang eller vad det nu behövs för att få en kall bärs.

Fortsätter att gå huvudgatan nordöst säkert en timma utan att hitta en enda affär. Någon SPP har de aldrig hört talas om.

Jag går omkring cirka 7 km innan jag vänder tillbaka och inser att i världens största land med muslimer finns inte alkohol på allas läppar.

Det är varmt ute och fukten tillsammans gör att jag känner att tröjan sitter som ett korvskinn, en kall öl skulle ha gjort susen.

Tillbaka till Rodalink och nu ser jag att cykeln är färdig. Bakhjulet wobblar inte och framhjulets glapp har försvunnit Innan jag hinner lämna butiken kommer en tjej ur personalen fram och vill att det tas en Selfie på mig och ägaren. Vad skall man säga. Det är svårt att neka.

Cyklar tillbaka mot hotellet men strax innan Plaza Balikpapan svänger jag av åt vänster in mot ett hotell av lyxigare typ, Aston står det på en stor skylt längst upp på taketHar fått ett tips av Google Maps att här omkring skall det finnas en Irish Pub i närheten.

Hotellet verkar ha allt, Spa, swimmingpool, bar restaurang m.m. En vakt som står jämte ingången och intill ett vattenarrangemang pekar på en trappa lite längre åt höger när jag frågar om puben.

- Sorry säger han sedan, They open 5 Pm

Jag går in i foajén och hittar en bar som för övrigt nästan är tom. Jag ser en bards och flaskor med alkoholnamn.

Här finns det öl säger jag högt åt m själv. En servitris tar fram drinklistan och jag beställer n en flaska Bintang en indonesisk öl.Får den serverad till bordet och det immar från flaskan.

Jag smuttar på ölen lite försiktigt så att smaklökarna inte blir överansträngd. Smakar ljuvligt och ju längre ner strupen ölen kommer desto nöjdare blir jag

Sitter här en timma och njuter av ölen ocvh utsikten mot havet.

Senare i kväll blir det den andra våningen här på hotellet. Den irländska puben skall få ett besök.

Cyklar tillbaka till hotellet och duschar, dricker lite kaffe och slöttittar på lite SVT TV.

Vid 18.30 tiden beger jag mig mot Aston och den irländska puben med bestämda steg.

En Wrangler-butik hitom drar till sig mitt intresse då jag ser att en stor ombyggd MC står innanför entren.

Vad det är för märke har jag då inte alls någon aning om.

Fortsätter sen mot hotell Aston och den irländska puben.Den är inredd precis som man förväntar sig en irländsk pub.

Skyltar med öl och spritreklam reklam pryder väggarna. I ett utrymme intill står ett biljardbord. Belysningen är dunkel och softad musik hörs i bakgrunden.

Jag beställer en Heineken och sätter mig vid bardisken. Trots att det är lördag kväll är puben så gott som tom.

Förutom jag själv en man vid bardisken, en som spelar biljard med sig själv och en två yngre kvinor vid ett bord till höger om mig.Jag hinner med en likadan till innan det är dags att bege sig mot hotellet.

Tillbaka på rummet kryper jag ner under täcket och ser på en gammal film jag har i datorn.Känner mig nöjd att jag hittat pärlorna, men det var inte enkelt fast som sagt, Worth Waiting For

Vi hörs senare

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer