Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Sista dagen på Borneo

26/3

Jag vaknar in tid och ställer mig i duschen. Efter några minuter får jag rejält med hett vatten och det känns som väldigt länge sedan.

De mesta av väskorna är redan nere bakom receptionen för de gjorde3 jag i går kväll. Tar mig ner till receptionen och checkar att de verkligen beställt en shuttle taxin till 07.45. Jodå det är fixat.

Går in i baren och ber om ett glas med hett vatten, påsar med cappucino har jag i cykelns frontväska och jag sätter mig ner i soffgruppen och inväntar taxin.

Han kommer fen minuter före och vi hjälps åt att lyfta in alla grejor.

15 minuter senare stannar han utanför avgångshallen till Balikpapans flygplats,Sultan Aji Muhammad Sulaiman och jag lastar en trolley och beger mig mot Garudas incheckningsdisk.

Allt går ganska fort att checka och jag behöver inte bry mig om bagaget förrän i Sydney.

Medan jag väntar köper jag en kaffe vid Starbucks som ligger jämte incheckningsdisken. Under

jag sitter där kommer en yngre kvinna i blå dress och ber mig följa ner till ett säkerhets rum för de vill att jag plockar ut en Powerchager som de harv upptäckt. Sen tillbaka till cafét och fortsätter dricka färdigt kaffet. Planet avgår tid och första anhalt blir nu Jakarta och Soekarno-Hatta International Airport.

Här har jag varit förut så det kommer bara att kännas som hemma och 11 timmar får jag vänta här.

Väl framme i Jakarta letar jag genast upp Garudas incheckningsdisk bara för att säkerställa att jag ej behöver bry mig om bagaget förrän i Sydney.

Kvinna i disken klädd i blått som verkar vara Garudas färger åtminstonde för kvinnor kollar mitt pass och sen säger hon att jag behöver ett Visum för Australien!!

Förklarar att jag bara skall transistera men hon menar att eftersom jag måste hämta ut bagaget så behövs ett VISA:

Efter någon minuts tänkande säger hon att vi, Garuda kan …

- arrange for your luggage to reach Christchurch instead and no VISA is needed.

Hon ber mig återkomma om två timmar då servicepersonalen för detta har kommit tillbaka. Under tiden sätter jag mig i samma restaurang som förra gången och vid ett fönsterbord. Här finns både bra mat och laddningsmöjligheter.

Jag noterar att fönsterputsarna håller på med samma fönster som senast. Undrar om de gått varvet runt eller om det är samma fönster de håller på med

Strax före halv tre går jag tillbaka till Guradas incheckningsdisk och berättar vad ärendet gäller och nämner också vad deras kollega hade berättat för mig tidigare,

Allt verkar bli till belåtenhet ändra fram till att de kollar ankomsttiden i Jakarta och avgångstiden till Sydney. De australienska immigrationsmyndigheterna har en gräns om 8 timmar och skillnaden mellan min ankomsttid 09.30 och avgången mot Christchurch 18.15 är 9 och en kvarts timma.

Det blir att ansöka om VISA eller TDA lika förbaskat. Tacksamt är att det är lätt att göra det via nätet och jag har en webblänk så det blir bara att fylla i uppgifterna.

30 minuter senare har jag bekräftelsen i min e-postlåda och det ärt bar att visa upp PDF filen vid ankomst.

När man håller på så här som jag nu gjort blir man lite som bekant med delar av personalen. När en av kvinnorna ser hur lång jag cyklat, hon bad om min bloggadress blir de alldeles galna och det skall tas selfies till höger och vänster.

Till och med säkerhetsvakten som framtill ni suttit i bakgrunden och observerat med dyster min vill vara med. Hans nedsjunka mungipor har fått en annan positiv radie.

Nu när allt är ordnat går jag tillbaka till mitt fönsterbord och utnyttjar barens hetvattentermos. Kaffet har jag i väskan.

Vid 17 tiden tar jag nig ner mot gate nummer tio och strax efter 18.00 går jag ombord och får stolplats 21 F, fönsterplats.

Planet är en Airbus och har tre längsgående rader med fyra sittplatser i mitten och två på var sida om.

Det är inte fullsatt så stolen jämte mig är ledig och jag får gott om plats att bre ut mig.

Är lite uppspelt så jag laddar en film, Skyfall och ser på den och känner att ögonlocken blir tynger och tyngre. Jag har tillgång till två kuddar och en brun mjuk pläd. Ögonbindel och hörselproppar har jag fått i en påse. När väl ögonbindel sitter på plats somnar jag sakta in, ingen djupsömn men ändå. Sover oroligt fast vad kan man begära på ett plan. Vid sju tiden på morgonen vaknar jag av aktivister runt om mig. Frukost serveras. Ha det bra

Vi Hörs från Down Under

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer