Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Down Under

26-27/3

Frukosten är rejäl men inget kaffe, utanför fönstret har det döda landskapet övergått till mera civiliserat.

Byggnader, hus och vägar kan jag nu se och enligt informationen jag har framför mig på den lilla bildskärmen säger att det är 1 och en halv timma till Sydney och att det är nästan 50 grader kallt ute.

Landningen går bra och nu skall jag bara ta mig till passkontrollen.

Passkontrollen går smärtfritt, behöver inte ens visa mitt ETA VISA, tjejen i bakom disken säger på typisk australiensk accent…

- Just show me your passport

En minut senare är jag igenom och nu till Belt no 10 för att hämta mitt bagage. Cykeln finns lite längre ner i ankomsthallen, Oversized luggage sår det på skylten ovanför.

Sen letar jag upp ”departure” som ligger på övreplan och tar hissen upp. Desk E skall jag leta efter och även här går det fort.

Tjejen vill se utresebiljetten och jag visar upp att jag planerat ven utresa den 9 maj och då blir hon nöjd.

Cykelkartongen väger 24 kg och tillsammans med resen av bagaget vill hon att jag betalar drygt 400 Australienska dollar!!

Hon frågar om jag inte kan ta en av väskorna på planet för att reducera viket. Pekar ut en av framväskorna och ny sjunker priset till 310 AU Dollar.

Betalningen kall göras i en annan klassa och hon guidar mig dit. En äldre kvinna tar emot det kvitto jag fick vid incheckningen och säger helt plötsligt…

- Log in to our flight website, Quantas and search for Additional baggage.

- If You pay online the prize will reduce the cost with 30%

Men det fungerar inte riktigt som vi tänkt, jag kan inte köpa extra bagage vikt online. Kvinnan snackar med sin kollega och ´sen säger hon att…

- I reduce the price manually by 90 AU $ to 220 and you pay over the counter with your card.

Tio minuter senare är nu även cykelkartongen incheckad till New Zeeland och från att först ha kostat drygt 400 AU $ blev det bara 220.

Bra service och hjälp Sen letare jag upp en bar för jag är hungrig, ser en skylt med texten Vietnames Food och tvekar inte en sekund.

Vietnameserna kan laga mat. Både gott, nyttigt och mättande. Jag kommer att landa på sydöns östkust strax före midnatt så jag har bokat in mig på ett hostel med det välklingande namnet Kiwi House – Hostel. Ligger bara någon km från centrum och 7-8 km från flygplatsen.

The Global Cyclist

Vi Hörs när jag monterat ihop min cykel // P-G

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer