Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Christchurch är jag redan förälskad i

29-30/3

Jag har nu varit i Christchurch på New Zelands östkust två hela dagar och lite till och jag är redan förälskad i stan.

Knappt 400 tusen bor i stan som knappast har några höghus men många små gator där barer och pubar slåss om utrymmet med alla andra små affärer. Många av husen är i traditionell engelsk stil men givetvis finns det moderna hus.

En liten flod, Avon slingras sig genom stan och efter slänterna ner mot flodbanken sitter folk och bara filosoferar, har barn med sig, eller fikar något de har med sig.

En spårvagnslinje går också genom stan med gamla röda spårvagnar.

Cykelaffärer finns det flera stycken av och de har bra sortiment och även cykelmodelldesign jag aldrig sett förut.

Det verkar som stressen inte existerar här, alla verkar vara i skön ”mode”. Det finns inga backar, allt är platt. Gott om kyrkor är det finns också några moskéer.

Terrorattacken för drygt en vecka sedan har de inte glömt men det värsta har lagt sig säger några när jag frågar.

Om inte stadsmiljön vore nog för mig så är temperaturen helt galet skön, det är höstväder. Inte kallare än att många går i shorts. Hemma i Övik är det Vår.

I går kväll, fredag , vid 18 tiden tog jag en promenad intill stan och gick mot floden Avon och The Bridge of Remembrance, ett av krigsmonumenten för de som deltagit i 1:a och 2:a världskriget och några krig till

Efter gatan som går parallellt med floden ligger ett antal pubar och i kväll är de välbesökta. Jag steppar in till en av dem och ber om en öl.

De flesta av gästerna sitter ute men några gör mig sällskap vid bardisken. En skön stämning som vanligt hos engelsk inspirerande pubar.

Efter cirka en tre kvart blir jag sugen på en vodkadrink när jag ser gänget som sitter snett emot mig beställa in en sådan, Vodka Collins heter den.

Det var länge sedan under den här turen jag drack en spritdryck, kommer inte ens ihåg när.

Vid 22.30 tiden drar jag mig in mot stan och vandrar långsamt efter Gloucester Street för att ta mig mot Kiwi Hostel.

Full aktivitet i det gemensamma köket och matrummet. De flesta håller på men någon sorts mat eller bara chattar.

Några kostymklädda herrar eller långklänningsklädda kvinnor ser jag inte på detta hotell och det lär knappast dyka upp några heller Framåt midnatt går jag en våning upp och gör mig redo för natten.

Vi hörs senare

// P-G

The Global Cyclist, Down Under

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer