Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Väntar på tältet, besök på några cykelaffärer och New Bright

31/3 - Går mest och väntar på tältet, besök på några cykelaffärer

Sover ganska länge idag innan jag går ner’ och äter lite frukost, ägg, yoghurt. flingor, bröd och kaffe.

Sedan tar jag cykeln som jag skruvade ihop i går och cyklar n mot stan och till en cykelaffär.

’Styrstångsväskans hållare har fått sig en rejäl törn under flygningarna och jag måste försöka hitta en ny hållare.

Cykelaffärerna som finns här är mycket välsorterade men att hitta någon som har en styrstångsväska hållare till Ortlib är lite svårare så jag får försöka leta vidare. Under tiden så utforskar jag Christchurch och tar också cykeln till New Brighton Pier, ett landmärke för stan.

På väg mot New Brighton stannar jag till i Linwood utanför moskén som drabbades av terrorattacken bara för 10 dagar sedan. Blommor, plakat, dockor och nallebjörnar hänger och ligger i rader på och bredvid staketet. Poliser med automatvapen står vakt utanför ingången till moskéområdet.

En helt obegriplig händelse och det blir ännu mera obegriplig när man är så nära. Jag läser lite på plakaten och bilderna och blir tårögd. Det tar ett tag innan jag återfår någon sorts frid. New Brighton ligger cirka 10 km sydväst om Christchurch och är en populär badort. D

en är inte stor, knappt 2500 invånare men har en gigantisk lång badstrand, 17–18 km och idag är det många som rastar sina vovvar efter den.Några badande finns men de är få. Måsarna däremot badar gärna samtdgt som de skriker.

De håller gärna koll på de som står på piren och fiskare och kollar också in mig när jag öppnar ryggsäcken för att ta mig nåt att äta.

Det som kännetecknar NB är dess unika pir som sträcker sig rakt 300 meter rat ut i havet. Den byggdes om och var klar 1997 och sen reparerades 2016 efter jordbävningen som hände här 2011.

Innan jag cyklar tillbaka mot hostelet tar jag en fika på pirrens bar som ligger i samma byggnad som badortens bibliotek, ”Salt On The Pier heter baren och ganska välbesökt.

Den här orten är nog ett badparadis när säsongen är som inne, just nu är det höst som gäller.

På vägen tillbaka byter jag riktning och cyklar efter floden Avon. Det är en grusad och ibland asfalterad cykelväg, smal men grymt mysig att cykla efter.

I floden som jag har till höger om mig har änder och svarta svanar med röd näbb fullt upp ned att leta föda och umgås.

Vi inom fågelskåderiet kallar denna skönhet för ”Cygnus atratus” och är populär på ön.

Jag tar några pausar efter floden bara för att få njuta av cykelvägen, floden, fåglarna och det sköna höstvädret.

Innan jag är framme ocvh tillbaka på mitt hostel stannar jag till vid en supermarket New World för lite proviantering.

Senare blir det mest att slöa i den gemensamma matsal och kök som finns. Här är det aldrig tomt.

Fransmän ocvh fransyskor dominerar, några från Brasilien finns och några från Tyskland och så en galen karl ftrån Ö-vik Något som är typiskt för de fransktalande är deras matkultur.

Medan jag kokar pasta, steker korv och gör lite pastasås som jag köpt på påse förbereder de grytor, pajer, kokar grönsaker, vispar ägg och gud vet allt.

Om det är tre fyra par så tar de upp i princip hela kökets inredning inklusive spis och ugn. Fast finns det stjärterum finns det matrum.

Stämningen är god.

Vi hörs senare när jag fått tillbaka mitt tält från Biosecurity Authority fritt från Borneomyror

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer