Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Brev från myrjägarna och hittar hållaren till Ortlibväskan

1-2 april

De närmaste dagarna är jag mestadels inne i Christchurch ocvh cyklar runt. Väntar fortfarande på ett e-postmeddelande men det verkar dröja. Hon på flygplatsen sa en vecka men hoppas hon tagit i överkant.

Jag besöker Christchurch konstmuseum som ligger några hundra meter från centrum .

En stor glasbyggnad i flera våningsplan och inträdet är fritt men de vill gärna ha en gåva som man skall stoppa i en glaslåda vid museets stora entrehall

Utanför byggnaden pryder den gröna gräsmattan av en stor tjur och ett Piano och givetvis måste jag ju göra ett uppträdande i Liberace,stil.

Inte långt från konstmuseet ligger Canterbury Museum och alldeles intill en stor park och nästa moske som blev terrorattackerad.

Blomsterarrangemanget är lika långt som gatan följer parken och än en gång blir man nedstämd av dessa dåd.

Tyvärr så verkar det som islamafobin breder ut sig. Både i Europa, EU och Israel med flera stater. Museet är i fyra plan och man kan vandra runt bland all historia som Nya Zeeland har.

Utställning om Maorierna som är Nya Zeelands urinvånare och en polynesisk folkgrupp har sin plats på botten-vbåningen. Här finns också en utställning om stenkonsthantverk.

På våning två hittar man en stor avdelning om hundar i synnerhet de som varit med på olika expeditioner, och en asiatisk avdelning.

Min favorit avdelning blev våning tre. Det första jag möts av är speedway cyklar och alla har ’de tillhört Ivan Mauger. Förmodligen den största speedway åkaren i världen någonsin.

Alla hans priser finn utställda, han cyklar, kläder och skor. Han har tydligen fortfarande hastighets-rekordet på speedwaycykel slaget på långbana, 144,66 km: Ivan Mauger är fortfarande en stor sporthjälte och ikon på New Zeeland

Lite längre in finns en magnifik utställning om alla polarresor till Antarktisk. Här kan man gå en hel dag och bara förundras över alla dessa polarhjältar ocvh deras öden.

På väg upp till fjärde våningen och caféet hittar jag ett nytt stort utställningsrum, BIRDS. Här har man samlat bilder ocvh uppstoppade fåglar som finns på ön.

Några har bara passerat, andra finns även på andra platser men även Endemiska fåglar.

Ganska fascinerade utställning och de har gjort den väldigt intressant också genom att

återskapa platser där den lever ocvh vistas.

Efter kaffe drickandet längst upp på plan fyra med utsikt över parken går jag nedåt. Hittar en ny ingång och denna leder till en utställning om Pāua som är Māori namnet på stora ätbara sniglar, marina snäckor som nästan är endemiska.

Innan jag går ut en genomgång av Christchurch historia, gamla stadsmiljöer ocvh bilder och en grann cykel som jag gärna skulle vilja prov att sitta på någon gång.

Givetvis finns här också en souvenirshop där allt möjligt säljs. Även detta museum hade gratis inträde men en glasburk där man uppmanas att skänka en slant, helst 5 NZD står uppställd.

Sedan fortsätter jag in mot stan och stannar till vid en cykelaffär. Går in och frågar om de vet var man kan köpa en hållare till en styrstångsäska modell Ortlib.

En äldre kille i pipskägg säger något till sin kollega, han som jag nyss frågade och jag får beskrivet på en papperslapp hur jag skall hitta till den cykelaffären som kan ha sådana.

Cycle Trading heter den ocvh ligger på Colombo Street i närheten av Colombo Mall. Tio minuter senare svänger jag in på deras gårdsplan: Butiken är grymt välsorterad och en avdelning har de bara för Ortlib ocvh Brooksadlar.

Jag frågar den i övre medelåldern, kvinnan bakom disken som dyker upp om de har…

- Do You have spare parts for Ortlib Handlebar bags holder och visar upp min trasiga

Hon tittar på den och säger…

- I recognize it, seen it before. Not very new

Hon tar fram en liten kartong och letar bland små boxar och påsar och plockar fram en som till synes ser ut att passa.

Hon frågar om jag har min väska ned mig då den inte riktigt till 100% har samma fästanordning.

- No, but I can come back tomorrow with my bag.

- OK, I hold it for you until you come back tomorrow.’

Jag cyklar sedan hemåt genom stan och när jag kommer fram ser jag att jag också fått ett e-postmeddelande från Wayne Chittock, kvinnan på flygplatsen.

Hon skriver något om MPI BACC relating to consignment C2019/117921 ber mig lösa ”Attachment”.

Ett PDF dokument som berättare att nu kan jag hämta tältet då alla myror är skickade till de ”sälla jaktmarkerna ”

All Biosecurity Requirements Met? YES

Vilket betyder att tältet nu är godkänt för art användas på ön. Så i morgon skall jag cykla till 14 Sir William Pickering Drive, Burnside, utanför Christchurch.

En liten cykeltur om cirka 10 km enligt Google Maps. Det blir spännande att hitta nya områden i Christchurch att utforska.

Att cykla i den här stan det är ett nöje. Överallt finns det markeringar i vägen att här skall cyklister få vara.

När tänker ”Lilla Ö-vik ta upp kampen. Kan man i Christchurch, kan man i Ö-vik

Jag älskar den här stan, Den är helt underbar

Här skulle jag kunna bosätta mig

Tror säkert det finns miljöpartister här också

Vi hörs när jag hämtat tältet

// P-G

The Global Cycling utan myror

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer