Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Hämtning av tält och hållare till styrstångväskan

3-4/4

När jag kommer ner till köket sitter redan några från Brasilien ocvh Frankrike där. Jag tar fram väskan ur kylskåpet och förbereder min frukost. Yoghurt, ägg, flingor och rostat bröd. Kaffe gör jag sedann

Kikar för en sista gång hur jag skall cykla till Biosecurity Authortity företaget och inser att det borde gå ganska smärtfritt.

Vädret ute är höstsvalt och cykelvänligt. Baras för någon vecka sedan var temperaturen aldrig under ´30 C.!

Först genom citykärnan sedan en lång sträckning genom en underbar park, South and North Hagley park som också har en golfbana, cricketplan, en liten sjö, Victoria Lake och dessutom en Botanisk trädgård som jag cyklar genom.

I Christchurch finns det gott om parker allt från små till gigantiskt stora. Stan är som gjord för cykling och promenader. Är man hundägare måste det vara rena paradiset.

Jag kommer fram till en industripark som för övrigt också har en park omkring sig och efter lite letande hittar jag 14 Sir William Pickering Drive.

Parkerar cykeln utanför och hälsar på den kvinnliga dörrvakten …

- Good Morning, is this Biosecurity Authority?

- Yes, Step in säger hon och drar kortet i en läsare hon har bakom ryggen

Går fram till informationsdisken ocvh förklarar mitt ärende. Den unga kvinnan säger att jag skall slå ett telefonnummer från telefonen som står intill mig.

En liten tavla visar tre nummer och hon säger att jag skall välja den mittersta.

En ny kvinnlig röst hörs i andra ändan av luren och jag på nytt förklarar mitt ärende. Först tror hon att jag ringer från en annan plats men jag säger.

- I’m already here, standing just in frot of the information desk.

- Just wait a few seconds, I'll meet you up

Någon minut senare kommer en kvinna ut med en stor genomskinlig plastpåse med mitt tält inuit och ett stort plastfodral med dokumenten som jag ögnar igenom och ser att det liknar det jag fick i min epost låda. Innan jag lämnar lokalen säger kvinnan hjärtligt…’

- Hope you will now have a nice camping experience on the islands.

Sen tar jag tältet och går ut genom entrédörren ganska nöjd och får ett stort leende av den kvinnliga dörrvakten

På väg in mot stan cyklar jag en delvis annan väg för jag skall bort till Cycle Tradning och se om hållaren vi fann i går passar.

Ännu flera parker passerar jag och några används förmodligen för cricket.

Små hotell, och hostel finns det gott om efter vägen. New Zealand är ett populärt resmål för ”Backpackers”, helt klart.

35 minuter senare cyklar jag in på 23 Elgin Street Christchurch och Cycle Trading Co och går in med min styrstångsväska.

Den medelålders kvinnan tar fram påsen med hållaren ur kartongen som finns bakom henne på en hylla och vi ser båda efter lite testning att den passar.

I och för sig får jag montera väskan lite annorlunda än på den andra men annars verkar den vara OK.

Billig var den inte, 50 NZD eller ungefär 305 kronor. Den andra har trots allt hållit i knappt 22000 km och varit med om allt från störtregn, bilkrockar och andra krascher.

Cyklar sen genom stan och in på ett Cafe innan jag styr kosan mot Gloucester Street, Linwood, och Kiwi House hostel.

I eftermiddag blir det montering av styrstångsväskan men även av nya fräscha styrstångslindor i rött som jag köpte på samma cykelshop.

Lindorna som monterades innan jag lämnade Ö-vik har gjort sitt och var lappade med eltejp ett antal gånger.

Nu ”lyser” mitt BBB styre i stark röd kontrast till resten av den svarta cykeln.

Sedan sätter jag upp tältet på baksidan av hostelet för att kolla att allt är i sin ordning, att drag-kedjorna inte har fastnat, linorna är intakt o.s.v.

Resten av eftermiddagen sitter jag mest i kök och matdelen och ser på Aljazeera nyheterna och även samtidigt tar intryck av alla andra som befinner sig runt mig.

Utomhus är det mulet. Värmen jag hade på Borneo bara för vecka sedan är helt borta. Nu pendlar tempen mellan 14-17 grader och regnmolnen smyger sakta inpå.

Enligt väderlekstjänsten på TV skall det bli regn hela dagen i morgon så den cykelturen ner mot kusten och Lyttelton och sen kustvägen förbi Sumner beach och tillbaka får nog vänta en dag.

Vi hörs senare från ett höstliknande Christchurch i Canterbury regionen.

// P-G

The Global Cyclist.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer