Logga in:
Camino Francés - San...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Dag 10-12

Fredag 17

Dagen kunde startat bättre, vi hade bestämt att gå med mexikanerna halv åtta och var lite sena. När vi väl packat ihop sakerna, stängt dörren till rummet, lagt nycklarna i post boxen kom vi på att vi glömt stavarna!!! Det gick bra ändå, en lång frukost och sedan lyckades vi komma in. startade dagens tur två timmar senare. Som tur var, var dagens tur en av de kortare, endast 13 km. Tråkig väg, bara asfalt. Em tillbringades med mexikaner och engelsmän, kaffe och sangria. Det är fortfarande festas i området, så det var musik, fest och list fram till 04:30, då slutade musiken. När vi gick och åt frukost träffade vi på eftersläntrarna från festen 😊

Lördag 18

Kort rutt, ca 18km, en av de enklaste men ingen kaffepaus på fm, då hade vi behövt gå en extra 2 km, så vi skippade det. Kom istället fram extremt tidigt till Nájera och checkade in. orten har en fantastisk katedral liksom egentligen alla de små orter vi passetat, men denna hade en kunglig gravkammare som var helt fanatisk. Gick en tur på stan, träffade på mexikanarna och en del tyska damer.

Söndag 19

Fick en bra frukost tillsammans med Shaula, engelskan vi träffat tidigare samt Paul och Jim från USA. Mötte upp mexarna och började dagens resa. Landskapet har förändrats från vinodlingar till skördade stubbåkrar så långt ögat kan se, är det så vi ska ha det de närmaste dagarna? Landade i San Domingo de Compostela och avslutade dagens vandring med en välbehövlig öl. Katedralen hade en mycket märklig legend som slutar med att det inne i katedralen alltid ska finnas en vit tupp och en vit höna - och där var de fortfarande. God och prisvärd pilgrimsmeny avslutade dagen.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer