Logga in:
Camino Francés - San...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Dag 16 - 19

Torsdag 23

Vandringen in till Burgos på asfalt och betong tog på benhinnor och ankel. Men med Voltaren inombords och utsida plus massage av Fernando som förutom att han är skräddare, är han massör, plus salsalärare (visade det sig senare), så med detta fixade jag dagen okej. Väl framme efter en dag på mesetan välkomnades vi av ett gäng andra pilgrimer som gjorde vågen för varje nyanländ. Därefter uppstod en spontan fest på gatan, yoga, salsa och Zorba i en härlig blandning. Vi träffade återigen Kenneth från första dagens vandring tillsammans med Marianne från Aalborg. Trevligt återseende.

Fredag 24

Fortsatte på mesetan med mexarna i sällskap. En härlig inte för varm dag. Passerade en liten helgedom tillägnad Sankta Birgitta, hon gick också caminon på sin tid. Stannade till vid en ruin där munkar tidigare försökt bota folk med någon egenartad smittsam sjukdom. Vilade en stund där i en liten oas med en kall öl och härlig och vacker musik som stärker själen. Landade idag på en camping i en liten “hytte”. Det är inte helt klart vad vi bokat, annorlunda för varje dag 😊.

Fredag 25Dagen började med en brant uppstigning på 1km, lite platt mark och sedan en ännu brantare nedstigning. Resten av dagen ganska platt och helt ödsligt. Skördade åkrar så långt ögat når, någon enstaka gul fläck med solrosor. Passerade förbi ett fantastiskt eremitage, numera härbärge, där det enda ljuset som används är stearinljus. Ingen elektricitet. Lördag 26Bara 20 km, valde en alternativ väg för att slippa följa bilvägen i en mil. Lyckades istället följa en å med skuggande träd. De sista 5km blev vi ändå tvungna att följa bilvägen. Det händer inte mycket varken på sendan (grusvägen som följer bilvägen) eller på mesetan. Kyligt på morgnarna och varmt senare på dagen. Sol, sol.. Men, vi har kommit halvvägs på vår vandring! 😀🎉

Vi har gått 17 dagar och haft en vilodag och har nu även 17 dagar kvar att gå, samt en vilodag om tre dagar. Vi kommer då till Santiago en dag tidigare än tänkt (15sep), men har nu även tid med en tur till Finisterra, där jorden slutar och ditt pilgrim fick flytt att hämta en pilgrimsmussla.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer