Logga in:
Camino Francés - San...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e juli 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Dag 20 - 24

Tisdag 28

Efter en härlig natts sömn startade vi kl 7, gick 6 km före frukost. Vi passerade Sahagún där mexikanerna stannade för att utforska staden. Vi fortsatte Vandringen ut ur stan, tog sedan en alternativ väg fram till boendet för dagen. Det mest intressanta under de sista tio km var en järnvägsbro över ett relativt nybyggt dubbelspår. 31 km, det är lite för mycket, trots att det var lättgånget. I morgon fortsätter vi inte på gamla romarvägen, utan tar den vanliga caminon

Onsdag 29

Sovmorgon! Åt frukost och började inte gå förrän halv nio, det kändes lite lyxigt. Ute på stäppöknen mötte vi en pilgrim från andra hållet, kanske på väg tillbaka hem? med en packåsna, lite annorlunda. Ett par som sprang mellan etapperna har vi sett, liksom paret med barnvagn, men annars är det vanligaste gående med eller utan packning och resten cyklandes. Vi tog oss över från Via Romana till vanliga caminon och fortsatte the Real Camino till nästa stad. Nu kommer bergen närmre, det kanske blir ett slut på mesetan efter Léon? Det har varit lite vandrare denna etapp och väldigt lite cyklister, kan tänka att man väljer bort denna om man bara vill gå en bit.

Torsdag 30

Kort och lätt vandring, bara 20 km. Mörkt när vi gick och kyligt. Det luktar höst! Hittade inget frukostställe utan fick gå vidare till nästa by där vi fick en kaffe och mjuk kaka, men vi tänkte att det klarar vi oss väl på till nästa by. Men nästa by kom aldrig, vi passerade utanför, så frukost fick vi inte förrän i Léons förort 4 tim efter start. Vi träffade på Helen och Eric från Australien, så vi kunde ta en öl och lite typisk Léon-tallrik med korvar, skinkor och ost, innan vi vinkade av dem. Får se när vi stöter på dem igen. Igår träffade vi på Kenneth igen och åt middag med honom. Det är intressant hur man ibland krokar i varandra och sedan skiljs åt. Mexarna har vandrat vidare från Léon, så dem kommer vi tyvärr inte se mer på denna tripp.Nu stannar vi i Léon två nätter ska bli skönt med lite vila för kroppen.

Fredag 31 aug och Lördag 1 sepDet var skönt med en vilodag. Ankeln smärtar inte längre, så vi gick iväg med god fart och hamnade på den alternativa vägen som slutar på ett ställe dit vi inte skulle. Så vi fick ytterligare 4 km till de 25 vi hade från början och fick dessutom trassla oss igenom diverse åkrar på traktorvägar. Det är tur att Google map finns! Vägen var iaf bättre än den vi borde gått, som gick jämte en väg. Vi hade lite mer vyer och lite omväxlande upp och ner. Vi har nu gått över 50 mil, det låter ju helt otroligt! Gårdagen spenderade vi med att sova tills vi vaknade själva (kl 8), duscha, ut och äta frukost, länge. Vandra runt på stan och få en väldigt trevlig guidning i Léons katedral, en av de vackraste byggnader jag sett. Så luftig, smäcker och elegant! Dagens avslutades med att Kenneth gratulerades (70) av alla som samlats på torgcafét och med gemensam middag. Léon är också en stad där många avslutar sin vandring, eller påbörjar den. Vi roade med oss att gissa vilket genom att titta på hur kängornas status var. Men, det är helt klart många fler på vandringen idag än det var mellan Burgos och Léon, nu börjar den vackra delen 😊

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer