Logga in:
Camino Francés - San...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e juli 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Dag 25 - 29

Söndag 2 sep

I byn vi bodde startade festen på lördagen och när vi passerade centrum kl halv åtta var den fortfarande i full gång, musiken på högsta volym och massor med folk, otroligt! Dagen blev varm, säkert en av de varmaste dagarna. Några moln kom upp över bergen dit vi ska senare, det har vi inte sett på en hel vecka! Senare började det faktiskt ösregna. Men då var vi redan installerade på hotellet Gaudi, mittemot Gaudi’s byggnad, en magnifik sak. På kvällen stötte vi ihop med Anneke och Hans från Holland där de hade börjat att äta och vi letade efter mat. Trevligt att ses igen, vi ska försöka ses igen, åtminstone i Santiago.

Måndag 3 sep

En av de tidiga morgnarna, strax efter sju var vi på gång. Molnen hängde låga och över bergen lyste blixtar upp. Nu har vi helt klart lämnat den platta högplatån, mesetan, och beger oss sakta uppåt mot bergen. Väldigt trevlig vandring, men varifrån kom alla vandrare? Tex en hel flock 70+ sydkoreaner, välklädda från topp till tå. Handskar, långa byxor, jackor, hattar… Lite uppfriskande regn innan vi anlände till vår posada.

Tisdag 4 sep

Låg och lyssnade på ljudbok igår när något konstigt boom hördes och ett tag efter hördes en helikopter. Tänkte inte mer på det, men när vi senare kom ut, visade det sig att huset tvärs över gatan haft en gasexplotion och huset spruckit. Innehavaren var så brännskadad att de inte kunde ta med honom i ambulans utan man fick rekvirera helikopter. Huset var dessutom till salu, tror inte att värdet blev något vidare. Tragiskt och hemskt! Senare på kvällen ett ordentligt åskväder som gav en riktigt syrerik morgon. Det behövdes då vi skulle upp 500m till ca 1550m höjd och senare 900m nedåt (dagens etapp 27km). Dessemellan passerade vi järnkorset på toppen, där man enligt traditionen ska lägga en sten man tagit med hemifrån och fundera på sitt syfte med Vandringen. En väldigt vackert dag, vacker natur och bra vandring förutom nedstigningen som, som alltid, är lite tuff. Men belöningen väntar som vanligt när dagens mål är nått 😀🍻🍺

Onsdag 5 sep

Åska på kvällen, regn på natten och på morgonen ordentligt med blixt och dunder, hann inte ens räkna till ett. Det ekar också bra mellan bergen. Störtregn, så vi avvaktar innan vi kunde ta oss de 50 m vi hade frukosten, som låg i ett systerhostal. Det visade sig var ett par från Sao Paolo som gick Caminon för några år sedan och blev så förtjusta i den lilla byn Molinaseca, så de flyttade och driver nu två hostal. Träffade på den lilla japanen från Kyoto vi senast såg i Léon. Annars hände inget speciellt, vi hade 15 km med asfalt och det blir ganska jobbigt för ben och rygg. En bonde kom och bjöd oss på nyskördade vindruvor, häromdagen bjöd en äldre man alla vandrare på plommon. Vi stannade vid en bodega och avsmakade traktens vin. Lite kortare tur idag 24 km, nu är det bara 20 mil kvar! 😀

Torsdag 6 sep

Startade med en ordentlig frukost, ägg, bacon, toast med skinka, kaffe. Det var tur det med tanke på att vi tog den alternativa vägen mellan Villafranca och Trabadelo. Början liknade Arnes backe, alla som gått östra leden på Kebnekaise vet vad jag menar med det. Sedan var det “bara “ uppåt i 6 km. 600m upp till ca 1000m och sedan 500m ned. Lite längre blev det, men det var det värt. Vilken fantastisk utsikt!! Fick sedan en härlig soppa till lunch i en by där tiden stått stilla de senaste 100 åren. Kom att tänka på Kyoto japanen, vi stötte ihop med honom igår kväll igen. Han gick tidigare med två andra japaner varav den ena bar omkring på en ryggsäck på 15kg fylld med energiprodukter. Han åt inte vanlig middag utan blandade ihop sin energisoppa. Ja, det är lite annorlunda. Dagens vandring var i alla fall toppen, det kändes otroligt bra efter dagens 28 km, trots toppturen. Vi stämplade våra pilgrimspass i en liten kyrka och såg i besöks orken att våra mexikanska vänner var där två dagar tidigare och Paul från Schweiz igår och idag var både Paul från Holland där samt Janes från Perth, AUS. Träffade strax efter på James särbo/delsbo Carrie från Bristol, UK, som gått en lite kortare sträcka. Ligger nu och tar igen oss innan det är dags för mat, i morgon blir det 1000m uppåt, men bara 13km.

Glömde- det var ju storm och oväder i norra Spanien igår, men vi klarade oss. Vi såg bilder på hagel som förstört både tak och bilar, störtflode och översvämningar där stormen drog fram Huuu vad hemskt!

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Jane 6/9-18

Har nu läst om hela er resa tom 5 september. Vilket äventyr! Vad många möten! Vilken tur i oturen att det var grannhuset som small!! Jag som trodde du övergivit denna resedagbok och övergått till instagram då jag inte fick några uppdateringar till mailen (valde att prenumererar på dina inlägg.) Hoppas den sista biten blir helt fantastisk!