Logga in:
Freddy på nya äventy...
Redaktionen bloggar
Translate website

De sista dagarna

Nu sitter jag på flygplatsen i Johannesburg, incheckad och utstämplad ur Sydafrika. Dricker en sista öl i Sydafrika. Nu till de senaste dagarna.

I onsdags gick jag upp tidigt och tog mig efter frukost till tågstationen, där köpte jag en tur och retur till Simons town, 35 rand. Resan dit tog ca 1,5 timme. Det blev en vacker tågresa på slutet precis vid havet. Framme i Simons town blev det en promenad ca 35 minuter till Boulder beach där pingvinerna finns, numera ett skyddat område med inträde,men det var det värt. Så häftigt att se alla små pingviner. Fotade en hel del. Därefter gick jag tillbaka till stan och åt en god lunch, musslor innan jag tog tåget tillbaks till Cape town. Där blev det taxi till waterfront och sedan blev det ett par öl på ett ställe som jag besökte även i söndags, trevligt och billig öl. Sedan gick jag tillbaka till mitt guest house, tog det lugnt ett tag innan jag gick ut och åt middag. Gick tillbaka sen till mitt guest house och åt upp min vattenmelon , pratade då med en tjej från Slovakien som bjöd mig på vin,efter ett tag kom det en man (sydsfrikan) som var i kapstaden på jobb, vi satt och pratade alla tre, trevligt.

Igår tog jag en uber till flygplatsen och sedan flyget hit till Johannesburg. Framme i Johannesburg tog jag tåget till Pretoria och sedan taxi till mitt guest house, fick ett fint mottagande och ganska omgående en fråga om jag ville ha en öl. Det säger man ju inte nej till. Efter ölen tog jag en promenad till ett litet köpcentra och åt en god tidig middag, hade inte ätit någon lunch. Därefter gick jag tillbaka och tog en skön simtur i poolen, efter ett tag började det att blåsa och sedan blev det regn och åska, så det blev en kväll med lite tv, rätt skönt.

I morse åt jag en mycket god frukost och sedan gick jag en promenad ca 2 timmar. Gick till union buildings som är platsen för riksdagen, där finns även en stor staty som föreställer Nelson Mandela.Det är även en vacker utsikt över Pretoria därifrån. Efter promenaden var det för varmt och jag kände att jag turistat tillräckligt. Jag fick ha kvar mitt rum hela dagen så jag köpte med mig lite lunch och gick tillbaka till mitt guest house där jag sedan tillbringade flera timmar i och vid poolen. Vid 4 tog jag en uber till tågstationen och kom sedan hit till flygplatsen. För en stund sedan kom Susanne från touren förbi, på väg mot Frankfurt, det var kul att vi råkade ses igen.

Nästan en månad i Sydafrika har gett mersmak på landet och på andra delar av afrika. Det är sommar här så det blir lite konstigt att komma hem till Vinter.

Men hem och spara till nya äventyr!

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer