Logga in:

Sök resmål Navigera här

Italien
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Lenno - Comosjöns gömda juvel

Restips från Italien - Lenno - Comosjöns gömda juvel

Den har kallats världens vackraste sjö -Lago di Como.
Garda och Maggiore i all ära, men om du vill slippa undan horder av turistbussar är det till Comosjön du ska åka. Med alperna som fond ligger Comosjön och glittrar och på ena sidan ligger lilla Lenno, en pitoresk by vid en skyddad vik, vid sidan av turiststråken. Som en rosa bakelse ligger hotell Albergo Lenno mitt emot bryggan där färjorna som kan ta dig till olika platser runt sjön lägger till. Rummen är prydliga, beställ gärna med balkong och utsikt över sjön. Till hotellet hör en även liten pool där man med fördel beställer en Prosecco i solstolen. En trevlig promenad bort tar dig till Villa Balbianello som ligger ute på en udde med hänförande utsikt och en ljuvlig park som omgärdar villan. Ett antal sener ur bondfilmen Casino Royal och George Clooneys Oceans Twelve spelades in här, det är också platsen där Brad Pitt och Angelina Joli valde att ha sin bröllopsfest. För den som vill ha större utmananingar finns utmärkta vandringsleder upp i bergen, t ex Tremezzoberget (1700 m ö h).
Lenno är ett perfekt utgångsläge för utflykter runt sjön, inte minst till Bellagio som båten utanför hotellet tar dig till. Där kan du välja att stosa runt i gränderna, sippa på en cappucchino på en av alla uteserveringar eller äta lunch på La Grotta, eller om shoppingsuget tar över ta båten till Como där begäret enkelt stillas.
Vid strandpromenaden i Lenno ligger hotell och restaurang Plinio, med en uteservering precis vid vattenbrynet. Där serveras utmärkt polenta med porchini och fisk från sjön.
Romantiken flödar, här har du alla möjligheter att få dina semesterdrömmar förvekligade.

Att ta sig till Lenno är inga konstigheter. Från flygplatsen Malpenza i Milano går tåg direkt till Como. Därefter är det endast att hoppa på första bästa båt med stopp Lenno.
Buone vacanze! (22/3-09)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Relaterade restips