Logga in:

Sök resmål Navigera här

Madras
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Storstadens larm igen

Nu har jag gjort den sista bussfärden, från Mamallapuram till Chennai. Den stad som fram till 1969 hette Madras. Många kallar den fortfarande Madras. Bytet av stadsnamnet och bytet av namn på en hel del gator här är politiskt. När det gäller politik är det alltid några för och några emot. Så även här.

Här bor över 7 milj människor. Antalet bilar i staden växer med 3000 st i månaden. Men gatuvägnätet ändras inte. Snarare blir vägbeläggningen sämre och sämre.

Jag tycker att jag varit ganska positiv i mina tidigare rapporter men det är först här jag känner stanken av sopor, urin, avgaser och vad det nu allt kan vara. Floden som rinner igenom staden är rena rama kloaken. Jag fattar inte ens att den flyter. Och det går direkt ut i havet. Söder om mynningen skryter Chennaiborna med att de har värdens längsta badstrand. Kloak skulle jag villa säga. Är det något indierna måste ta tag i så är det miljöfrågorna.

Det är inte undra på att så många som kommer hit drar vidare så fort de sätter sin fot här. Jag var tveksam till om jag skulle stanna kvar i Mammallapuram en dag till men jag tänkte att något måste det finnas att se. Jag har några planer för morgondagen.

Att detta är storstan märks också på hotellutbud och hotellpriser. Det sägs att efter 12:00 så är många hotell redan fulla. Priserna som sagt därefter men också rumstorlek och rumstandard.

Kram Klas

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer