Logga in:

Sök resmål Navigera här

Singapore City
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Singapore - den moderna metropolen som har något för alla

Restips från Singapore - Singapore - den moderna metropolen som har något för alla

Singapore är en fascinerande stad: en av de modernaste i Asien samtidigt som den har en lång historia och 5,6 miljoner invånare från flera olika kulturer som lever på strax över 700 km2. Jag besökte Singapore under några dagar efter min Thailandssemester eftersom jag hittade en billig flygbiljett med AirAsia.

Som svensk hade jag inga problem att kommunicera med invånarna i Singapore, eftersom de allra flesta talar utmärkt engelska. Singapore är perfekt att kombinera med andra destinationer i Sydostasien såsom Thailand eller Bali eftersom man hinner se mycket av staden på bara några dagar.

De många lagar och regler besökare i Singapore måste följa


För bara några år sedan blockerade Singapore hundratals utländska spelsidor online såsom Ninja Casino eftersom det är olagligt att spela på nätet på oauktoriserade hemsidor. En hel del saker som är helt naturliga för oss svenskar måste undvikas under ett besök i staden. Jag har alltid hört att man inte får tugga tuggummi i Singapore, men det är inte sant. Däremot är det olagligt att sälja tuggummi och att spotta ut det på gatan.

Historia, kultur och klimat


Det var först på 1800-talet som dagens Singapore grundades när britten Sir Thomas Stanford Raffles skrev under ett avtal med sultanen av Johor för att återigen göra Singapore till handelsplats. 1867 blev staden brittisk, och andra kulturer började invandra. Efter några år under japanskt styre i samband med andra världskriget blev Singapore slutligen självständigt.

Bästa sevärdheterna


Trots att Singapore är en liten stad finns det många intressanta sevärdheter att besöka. Den kanske mest välkända är Sentosa Island, som är en ö strax utanför centrum. Här kan du bland annat besöka härliga stränder, golfbanor, Madame Tussauds, ett av världens största akvarium, Universal Studios och en äventyrspark med ziplines. En annan sevärdhet du inte får missa är Merlion, stadens egen symbol.
Om du vill gå i Sir Thomas Stanford Raffles fotspår bör du besöka Raffles Hotel som är uppkallat efter honom. Här kan du testa den välkända drinken Singapore Sling, som serveras med jordnötter vars skal man förväntas kasta på golvet i lokalen.

Matkulturen i Singapore


Singapores matkultur är helt fantastisk, och det finns möjligheter att äta på några av världens bästa indiska, kinesiska och malaysiska restauranger. Några av de bästa rätterna jag testade var chili crab och fish head curry. Jag älskade också alla hawkers centers, där man kan handla billig och god mat från olika stånd och sedan sitta ned och äta tillsammans. På kvällen är den kända takbaren Altitude-1 också väl värd ett besök för den fantastiska utsikten! (29/1-18)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Relaterade restips