Logga in:

Sök resmål Navigera här

Indien
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Topp destinationer för vegetarianer

De senaste tendenserna visar att vegetarisk mat fortsätter att öka i popularitet, i takt med att många väljer att äta sunt på grund av miljö- och hälsoskäl. Man uppskattar att cirka 3% av befolkningen i västvärlden numera är vegetarianer och siffran förväntas stiga. Vi har blivit mer medvetna om vad vi stoppar i oss och kampanjer i stil med Meat Free Monday (Köttfri Måndag), som drogs igång av Stella och Paul McCartney, belyser fördelarna med att äta sundare, genom att undvika att äta kött en dag varje vecka.

Indien
Vegetarianer bör boka flyg till Indien, som utan tvekan är världens bästa vegetariska destination. Runt 40% av Indiens befolkning livnär sig på köttfri kost, vilket gör att det finns ett överflöd av goda vegetariska rätter i detta stora land. Det finns till och med hela områden, som staden Pushkar, som är helt köttfria; vilket är rena himmelriket för vegetarianer, som ofta måste nöja sig med ett begränsat urval av vegetariska rätter på menyn.

Belgien
Flyg till Bryssel och ta dig till belgiska Gent, som förra året blev den första staden i världen med att arrangera en "vegetarisk dag" i veckan, trots att staden är känd för sitt fisk- och skaldjursutbud. Alla stans restauranger serverar numera minst en vegetarisk rätt varje torsdag och även skolorna har hakat på trenden, genom att den dagen ge barnen en köttfri huvudmåltid till lunch.

Taiwan
Det finns otroliga 6000 vegetariska matställen i Taiwan, där uppskattningsvis 10% av befolkningen lever på vegetarisk mat. Taiwan anses också ha en av världens tuffaste lagar när det gäller märkning av livsmedel, som en följd av buddhistiska lagar och den höga andelen vegetarianer. Mycket av Taiwans vegetariska rätter är ofta lite söta i smaken och skiljer sig på så sätt från landets som regel mer kryddstarka mat.

Birmingham, Storbritannien
Storbritanniens mångkulturella befolkning i merparten av landets större städer gör att det finns ett fantastiskt utbud av vegetarisk mat. I Birminghams berömda Balti Triangle kan man hitta några av landets finaste curryrestauranger, och många av dem vinner regelbundet nationella utmärkelser.

Turkiet
Det turkiska köket är idealiskt för vegetarianer och maten serveras ofta på ett stort fat med flera rätter, flatbröd och en mängd olika dippsåser. Flyg till Turkiet och smaka på traditionella rätter från det ottomanska imperiet, med influenser av Mellanösterns, Balkans och Asiens kök; kända turkiska läckerheter som fyllda vinblad (yaprak dolmasi) och baklava - ett sött kaffebröd smaksatt med sirap och nötter. Även de mycket populära sötsakerna Turkish Delight är vegetariska! (18/11-10)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Relaterade restips