Logga in:

Sök resmål Navigera här

Bordeaux
Redaktionen bloggar
Translate website

Vad har hänt med Bordeaux!!?

Restips från Frankrike - Vad har hänt med Bordeaux!!?

Borgmästaren i Bordeaux, Alain Juppé, hade en dröm. Han ville förvandla Bordeaux till en attraktiv destination för turister. Han har lyckats över förväntan! UNESCO gick 2007 med på att kulturmärka i stort sett hela staden, den största stadsyta som någonsin fått den äran!

Vad gjorde han då med Bordeaux?

Först kom spårvagnarna, eleganta och tysta, underlättar de för både Bordeauxborna och turisterna. Sedan startade han ett ambitiöst program för att renovera alla de vackra husfasaderna. Till slut kom mästerdraget: han rensade upp de förfallna hamnbyggnaderna längs floden Garonne som flyter genom centrum. Där skapade han en vacker esplanad där alla älskar att promenera. Vissa hamnbyggnader renoverades och har blivit inneställen för det vackra och hippa folket.

Bilden visar Place de la Bourse, symbol för det nya Bordeaux. Livligare, fullt av terasser och uteliv. Samtidigt med hela den ursprungliga skönheten kvar - för att inte nämna maten och vinerna!

Läs mera på www.aquitaine.se. (25/2-09)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

pär 8/10-09

hej

Pär 8/10-09

jag anser inte att Bordeaux är fint.. man borde åka till Finland, det är fint.. och så bor det kändisar där.. HAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHA.. not

Relaterade restips