Logga in:

Sök resmål Navigera här

Tyskland
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Bo i ett bryggeri!

Restips från Tyskland - Bo i ett bryggeri!

Den här artikeln kommer HÄRIFRÅN..

Bamberg är en av flera mycket trevliga små städer i södra Tyskland. Här bor ungefär 70 000 personer och staden är troligtvis mest känd för trädgårdarna som ligger lite ute i floden, de gamla byggnaderna, bron och bryggerierna. Småbryggerier i Sverige och bryggföreningar köper ofta malt från Bamberg. Dock inte alltid för att försöka göra varianter av stadens karakteristiska rököl. Det får du köpa ur importsortimentets kvalitetsöl på svenska Systembolaget. Av stadens alla bryggerier är Schlenkerla och Spezial några av de mer kända men det finns fler. Du hittar dem lätt på internet.

Skall du till Bamberg bör du boka hotellrum flera månader i förväg för hit kommer många besökare. Bryggerierna har ofta några rum som de hyr ut men de är bland de första som fylls. Det finns även lägenhetshotell, ett hotell som ligger mitt i strömmen och flera hotell mitt i den gamla delen av staden, där alla turistar. I floden kan du förresten även åka gondol och i den nya delen av staden finns bland annat många trevliga caféer och bra shopping.

När du är klar med Bamberg är det inte alltför långt till München, Rothenburg och Nürnberg som alla är värda flera underbara besök. (20/4-09)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Kenneth 22/4-09

Håller helt med om att Bamberg är värt ett besök. Övernattade ifjol på väg norrut från Dolomiterna i SydTyrolen.Mysig stad att promenera i och mycket att titta på. En plakett finns på den stora bron över floden Pregnitz (!) över stadens stora stolthet, Claus von Stauffenberg bioaktuell med Tom Cruise.

Christer Borgström 23/4-09

Att gå på bryggerier och smaka av är en helt klart upplevelsebar händelse. Kan rekommenderas till flera.

Relaterade restips