Logga in:

Sök resmål Navigera här

Ungern
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Vägkarta behövs inte i Ungern

Se till att ha god tid när du ska semestra med bil i Ungern. Jag utforskade landets norra delar. Vägkartorna stämmer inte alltid, vilket höjer spänningen och man inte vet precis var man är. Ta hjälp av lokalbefolkningen, de är hjälpsamma. Vi tyckte detta var en stämningshöjare, för att det gav många glada skratt men också en viss frustration. Vi tog in vid en vägkrog efter att ha avläst kartan men ej hittade vägen. En kvinna svarade: "Det är jättelätt.. ni tar höger här, sen vänster, sen kör ni någon kilometer, sedan tar ni till vänster och åter igen till höger." Det verkade jättelätt... Den som lider av otroligt stort kontrollbehov bör kanske föredra ett annat semestersätt. Vi hade roligt. (16/3-08)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

K Erkers 16/7-08

Den glädjen,

har jag ännu inte haft själv!?
Har en bekant som är gift på andra sidan f.d. ´ridån som jag däremot fått höra en del hemskheter från. Verkar kunna vara n o g så mysigt, smalt och slingrande. B.l.a. infann sig ett lastbilsmonster sist som satt hastigheten själv, med att ihärdigt tuta och gasa bakom paret.
Några parkeringsfickor finns inte utan man får nog hålla sig beredd
för rafflande rallyn!

Lennart Håman 16/10-08

Jag har varit i Szeged vid flera tillfällen men ni har missat det bästa!
i grottorna utanför staden finns flera restauranger där serveras genuin ungersk mat
underhållning i form av äkta zigynermusiker spelar smäktande rytmer
ni kan köpa det ungerska guldet! läs tokyer till löjligt lågt pris om ni har problem med väderstreck föreslår jag att ni ställer bilen vid någon stärre stad och tar lokaltåget
det är en upplevelse i sig själv tycker jag
puztan som det kallas på landet bjuder på många goa upplevelser
och glöm för all del inte att bjuda på er själva det kommer ni att ha stor behållning av
mvh Lennart Håman stockholm

Relaterade restips