Logga in:

Sök resmål Navigera här

Ungern
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Bästa badhuset i Budapest

Restips från Ungern - Bästa badhuset i Budapest

Ett måste i Budapest är naturligtvis ett besök på ett av stadens många badhus. De flesta turisterna väljer Gellert-badet som ligger på Buda-sidan av Donau, men jag vill i stället rekommendera Széchenyi-badet som ligger vid stadsparken i slutet av paradgatan Andrassy Ut på Pest-sidan.

De 45-gradiga utomhuspoolerna är öppna året om och omges av en mycket vacker byggnad som ger en fin inramning. Till Széchenyi kommer folk i alla åldrar - såväl turister som lokalbefolkning.

Utöver de stora utomhuspoolerna finns otaliga termalbad inomhus i olika temperaturer och varianter. Om man vill ta ut svängarna finns det även otaliga behandlingar att njuta av, som exempelvis lerinpackning, massage, massagebad, osv.

Ta spårvagn 72 eller Metro 1 och hoppa av vid Heroes Square. Härifrån är det fem minuters gångväg. Inträde ca 10 euro och då ingår förvaringsskåp. (4/6-08)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Pastor Z 31/5-10

har varit där en gång (år 2007) och kan starkt rekommendera det!

Lena 31/5-10

Kan verkligen rekommendera detta bad. Så härligt!

Putte 31/5-10

Testat några och tycker nog att Rudas vid Elisabethbrons Buda-fäste är finast, mycket stämningsfullt och relativt intimt.

Puffe 31/5-10

Man kan vara där i flera timmar och växla mellan utomhus och inomhus samt olika temperaturer i alla pooler och basturum. Vore dumt att inte gå dit om man är i Budapest.

Jonke 1/6-10

Åååå där var jag i februari 2009, tänk att springa ut i badbyxor i minusgrader ute, sen ner i en kroppstempererad pool, 100 % njutning. Oerhört vackert ställe. Se till att gå in från rätt sida (pampiga framsidan), inte baksidan (mindre pampigt) som vi lyckades med.

Fredrik 1/6-10

Hade nöjet att bo i Budapest under 2007. Alla släktingar och vänner som besökte mig tog jag givetvis till Széchenyi vilket alltid blev mycket uppskattat! Har också varit på Gellert som förvisso är vackert men lite mindre och definitivt fler turister. Ungrarna själv går ofta till Rudas eller Király. Missa inte poolerna med 15-gradigt vatten och bastu efteråt!

Johan 1/6-10

Utan tvekan bästa badet i Budapest, främst tack vare variationerna.
Det finns bad mellan 16 och 40 grader, ångbastu, vanlig bastu med temperaturer mellan 40 -100 grader. Utomhusdelen är helt underbar, kallt i luften men varmt i vattnet, dock inga 45 som i texten ovan utan snarare 35. I en av bassängerna finns det också bubblande vatten och "vattenkarusell", perfekt för barnen men också de vuxna med lite barnasinne kvar ;)
Hela badet är också väldigt fint samt har trevlig personal, vilket på vissa ställen kan vara en bristvara.

Rekommenderas oerhört!

JohanW 2/6-10

Jag tyckte mycket om detta bad

Dan 2/6-10

Vet ni egentligen hur mycket det kissas i bassänger? Mmmm... Verkligen! Härligt!??

Relaterade restips