Logga in:

Sök resmål Navigera här

Nya Zeeland
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Fårfarm,en sorts extremesport

Restips från Nya Zeeland - Fårfarm,en sorts extremesport

Nya Zeeland och då främst Queenstown förknippas ofta med extremesporter. Nu gillar jag varken hänga, hoppa eller glida med olika typer av parasoll eller linor från höga höjder. Så vad skall en sådan som jag göra i denna stad där jag måste tillbringa några dagar på grund av olika omständigheter.
Förutom att själva staden är liten och vackert belägen vid en insjö inringad av höga berg så kan man åka ut till fårfarmer. De var extremesport i min smak. Får stångas inte, trampar inte ihjäl en, förgiftar inte en och man blir inte heller strypt ihjäl av dem, passande djur för mig.
Man fick mata lamm med nappflaska, fösa ihop de här beskedliga djuren, och lära sig hur man håller dem när de skall klippas. Själva klippandet görs med en likadan trimmer som barberare använder för att göra snyggt i nacken på oss människor. Nu hängde dock den här apparaten från taket, och var en hel del större och grövre. Efter trimmningen knuffades fåret ner med en brannt ränna ut till grönbetet. Där fick fåret ta igen sig efter mötet med en överlycklig turist. (7/3-09)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Relaterade restips