Logga in:

Sök resmål Navigera här

Brasilien
Redaktionen bloggar
Translate website

Brasilien, Rio de Janeiro 2012-03-11

Hej alla vänner.

Sedan vi lämnade Uruguay styrde vi kosan norrut. Vi hade ett par mysiga dagar till sjöss innan vi kom till Brasilien. Första anhalt var storstaden Santos. Här kom vi 10 på förmiddagen men då myndigheterna är jättepetiga dröjde det till 4 innan vi fick gå iland. De skall kolla alla passen och sen har tydligen många på båten fått en släng av influensan så de gick igenom allt för att säkerställa att vi inte tog någon sjukdom iland. Sen var det shuttlebuss 1 och shuttlebuss 2 innan de släppte av oss vid ett shoppingcenter. Hur kul är det att besöka något mindre än Väla? Vi åkte tillbaka till båten igen. Värdelöst stopp.

Sen fick vi barbequemiddag på soldäck och musik och dans fram till midnatt så dagen var inte helt kass. Dagen efter var anhalten Inhalena, en underbar liten ö. Här fick vi lägga till ute på redden och ta oss i land via tenderbåtar. Vi tog en liten tripp upp i regnskogen och kollade vattenfall. Vi hann bli rejält myggbitna trots vi smort in oss.

Nu har vi avslutat vår kryssning och kommit till Rio där vi stannar 4 nätter. Vi bor på Merriot som ligger utmed Copacabana. Nu skall vi berätta lite om Copacabana. Det är en jättelång strand, cirka 5 km och 200 meter bred. Kanonfin sand. Här samsas solbadarna, de ligger närmast vattnet, med fotbollsspelarna och volleybollspelarna längre uppe. Sen kommer en helt underbart vacker strandpromenad fylld med små barer.

Sen har vi en ganska bred gata, 6 filer, avdelad av en bred refug med planteringar. Sen kommer hotellen och bostäderna med massor av restauranger. Jättefint. Man har ju blivit varnad hela tiden för brottsligheten men vi har inte känt någon rädsla. Man skall inte ge sig ut nattetid på stranden, men varför skulle vi göra det? Det gör vi ju inte hemma.

Igår var vi och kollade Jesusstatyn. Den är byggd i betong och invigdes 1920. Cementen kommer ifrån Limhamn. Nerifrån stan ser den ut som en pytte men den är enorm, 40 meter hög - högre än Kärnan. Otrolig utsikt. Imorgon blir det nästa turistattraktion, Sockertoppen, dit åker vi två stycken linbanor.

Vi måste berätta om brasilianskornas baddräkter. Jo, de är små. Ju mer man visar av ändalykten och brösten, desto finare är det. Är inte baken och brösten tillräckligt stora så finns ju silikoninlägg. Det ser vi många exempel på.

Nu kommer vi snart hem efter en fantastisk resa. Det blir skönt det också. Det är ju där vi hör hemma.

Ha det så bra allihopa önskar Gerd och Kaj

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Ulla S 12/3-12

Hej igen! Vilken resa ni har haft. Ser fram emot att se foton och höra om resan när vi ses. Satsar du på en bikini? Kan kanske vara en lämplig julklapp till syföreningen, eller?? Ha de' så hörs vi Ulla & Göran

Monica 12/3-12

Hej Gerd o Kaj Härlig resa ni varit med om och så många intryck och minnen ni måste ha efter denna resa. Jag förstår att det skall bli skönt att komma hem och träffa släkt och vänner igen. Vi hörs när ni är hemma igen. Kram Monica

Åsa 11/3-12

Så härligt det låter, sånär som på bikinisarna då... Nu är vi hemma efter vår vecka med 4,5 meters snödjup i Alperna, det var inte helt fel det heller!!! Elias visade sig vara en hejjare på skidåkning och Mattias är riktigt duktig, så jag och HAnna härjade i barnbackarna, vilket var mysigt och kul det också! Imorgon börjar förhoppningsvis vardagen igen, vi hade ett par veckor med kräksjuka, feber och halsfluss innan vi sen tog ledigt och åkte på semester, så nu lär jobbhögen vara hög! Ha några bra sista dagar och fortsärr njuta innan ni vänder hemåt! Kram Åsa