Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(360)
(214)
(97)
(257)
(52)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website

Egyptens västra öken

Restips från Egypten - Egyptens västra öken

De flesta åker till Egypten för att uppleva sol och bad eller för att dyka in i historien med besök vid pyramider och gamla gravar. Allt detta är fint men ännu bättre och mer genuit blir Egypten om man tar lokalbussen väster ut i den västra öknen. Bara att fara genom det stora sandhavet med buss är en upplevelse. Mil efter mil genom sand, sand och sand. Att sedan kliva av vid någon oas t.ex. Bahariyya eller Farafra och leta upp några riktiga ökenkännare som kan ta en med ut på ökentur och slutligen nå höjdpunkten; att somna in i sanden under bar himmel med en strålande stjärnhimmel som enda utsikt! Kanon! (4/3-09)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Kung Idris 6/3-09

Ja, och att sedan bli kidnappad av libyska rebeller blir säkert ett ökenminne för livet.

Tinna 7/3-09

Om rädslan ska styra oss kan vi lika gärna stanna hemma. Många har jag mött som rest i Egyptens västra öken och ingen av dessa har rapporterat några farligheter. Att resa är en risk, men även att bara leva är en risk. Utmanar vi risken så får vi uppleva mer!

Johannes -Egyptengui 9/3-09

Jag har rest under flera år och bott ett år i en av västra öknens osaer - helt fantastiska platser att besöka som jag verkligen kan rekomendera! Här finns allt från Arkeologi, fantastiska landskap, uråldriga levande kulturer, naturliga vatrma och kalla källor med härliga badmöjligheter samt myket, mycket mer.

Jag har gjort en "onlineguide" till Egypten, där du kan läsa mer eller ställa frågor direkt tll mig om du vill

www.egyptenguiden.wordpress.co

Joahnnes

Johannes -Egyptengui 9/3-09

www.egyptenguiden.wordpress.com

skall det naturligtvis vara!

Johannes

Bettan 9/3-09

Har varit på just en sådan tur, och ja - den är helt fantastisk! Att sova under den stjärnhimlen och vakna upp i ett landskap där sanddynerna förändrats under natten... obeskrivligt!

Kobayaschi 12/3-09

Artiklar om att turista i Egypten borde ta upp att 90% av alla som åker dit säger "aldrig mer" när de kommer tillbaka. Egypten är, tack vare egyptierna, ett otroligt svårt land att resa i. Själv gillar jag att åka dit, på grund av dykningen. Men jag rekommenderar det inte till charterturisten.

Läs fler restips från Egypten