Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(360)
(216)
(97)
(257)
(52)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website

Kosmopoltiskt hak för oss med hål i plånboken

Restips från Danmark - Kosmopoltiskt hak för oss med hål i plånboken

Hej,

När jag behöver miljöombyte och en avstressande och prisvärd upplevelse reser jag en timme bort - till hela världen. På behagligt gångavstånd från Ströget och de dyra turistfällorna finns min kosmopolitiska oas - Bankeråt. Detta lite småsunkiga hak är nästan värt en Köpenhamnsresa i sig. Det är inte som att komma till Danmark eller ens Europa. Snarare är det som att träda in i en dansk tolkning av världen. På menyn (som inte ändrats nämnvärt det senaste decenniet) finns smakbitar från i stort sett alla världens hörn. Min favorit är den varma kycklingsalladen med körsbärstomater, valnötter och en citronsyrlig senapsdressing till. Detta sköljs ner med en kall bajer förstås.

I stort sett ingenting har ändrats sedan jag bodde i stan för sisådär 10-15 år sedan. Den lite makabra inredningen med uppstoppade djur klädda i läder och andra kläder hamnar på något sätt i bakgrunden. För det är stämningen och maten man kommer hit för. Här finns mängder av internationella tidningar, gott öl och acceptans för olika sorters människor - många är stammisar. Den trevliga personalen är lätt att få kontakt med och maten är riktigt prisvärd - även för en svensk plånbok. Väljer du bort den danska ölen och dricker kranvatten i stället, får du skänka en slant till vattenprojekt i Afrika för varje glas som bälgas ner.

Det är inte utan att jag känner mig lite som en förrädare att tipsa om denna oslipade diamant. För det dagens kunder sist av allt vill är nog att stället förvandlas till en turistmagnet. Snälla, vårda tipset väl! (11/3-09)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Danmark