Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(53)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Glenelg i Adelaide, Australien- En strandförort som har ALLT för ALLA!

Restips från Australien - Glenelg i Adelaide, Australien- En strandförort som har ALLT för ALLA!

Adelaide är en miljonstad placerad i Sydöstra delen av Australien. Glenelg är i staden en strandförort, känd hos Adelaidedarna men inte så värst bekant bland turister. Själv bodde jag i Glenelg i ett år och vart senare förvånad över hur många som missat denna lilla pärla när dom besökt Adelaide.

Det finns något för alla i detta lilla ytterområde. Vare sig du är äldre eller ung, Australienare eller inte. Förslagsvis tar du "tramen" (språvagnen) som går från stadens centrum ända hit. En halvtimme senare kan du hoppa av vid "Blackwood Station" varifrån du kan gå längs hela huvudgatan: Jetty Road, som erbjuder en del unik shopping, men framför allt mysiga cafeer (The Zest Café på sussex Street är i särklass angenämnt med en högst personlig touch!) förträffliga glassbarer, och enligt min meing: världens mest prisvärda sushirestaurang: Simlpy Sushi.

Efter sex kvarter är du framme vid "Moseley Square" som är den absoluta samlingspunkten i Glenelg. Stranden med piren ligger straxt bakom, och runt hela torget finns restauranger, caféer och barer- varför inte stanna till på Jetty Bar en onsdag för en karaokekväll till exempel! Om du föredrar lite mer klass och pris tar du en ytterligare tre minuters promenad till "Marinan", där du hittar ett antal mer exklususiva barer, restauranger och hotell. Om du inte har råd att bo på hotell finns det runt hörnet av Moseley Square ett alldeles ypperligt hostel: "Glenelg Beach Hostel"; som är lika populärt bland både festsugna backpackers som familjer och par vilka kanske vill spara in lite på slantarna (och kanske lägga dom på en av många tourer istället, vilket hostelet gladeligen ordnar. Kanske vill du över dagen besöka vindistriktet Barossa Valley till exempel!).

Promenadstråken omkring Glenelg är alldeles underbart natursköna, inte bara längs stranden utan också bland de fina villakvarteren och längs den lilla ån som utmed är kryddad med palmer. Allt i Glenelg ligger stenkastet från varandra, och jag överdriver inte om jag säger att en dag här känns som den bästa dagen på semestern! Australienare är omtalade för att vara väldigt tillmötesgående, men här tror jag faktiskt de är strået vassare! Kanske är det just för att allt är så fantastiskt fint och välkomnande i Glenelg!

På somrarna brukar det också hållas olika evenemang här, som volleybollturneringar och polis-brandmanskamper! Men det är synd att säga det bara händer saker på sommarna här, eftersom även en vinterdag i södra Australien kan erbjuda en i jämförelse varm sommardag i Sverige. Så vad du än väljer att göra när du är i Glenelg (del av kommunen: "The City of Holdfast Bay") kan jag lova att du inte kommer bli besviken! Solnedgången här är i sig i världsklass - och det är bara en av många goda skäl till att besöka denna lilla paradisförort. (16/3-09)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Madelene 17/10-09

Jag ska kanske flytta till Australien, har du några tipps oh råd att ge mig? Jag skulle bli jätte glad om du gjorde det :) http://madelenenylander.blogg.se/

Läs fler restips från Australien