Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(296)
(71)
(360)
(214)
(97)
(257)
(52)
(27)
(176)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website

En oas för stressade själar

I den lilla staden Dalaman, en halvtimmes bilresa från den turkiska flygplatsen Dalaman, rinner en liten flod som förbinder sjön norr om staden med Medelhavet. Vid floden ligger en liten trädgård och i trädgården ligger ett litet rart hotell med en förfärligt ful skylt, som talar om att hotellet heter Lindos Pension. Skylten har suttit på det hotell som ägarens föräldrar drev när familjen bodde på Rhodos. Av pengabrist återanvändes skylten när sonen Levent och hans hustru startade hotellet i Dalyan. Nu när hotellet är etablerat kan ju inte skylten bytas ut!
Alla hotellets elva rum har direkt ingång från trädgården. Frukosten serveras i skuggan under träden. Här finns pinjer, fikonträd, aprikos- och citronträd och här prunkar blommande buskar och rabatter. Vid en liten brygga kan man ta sig ett dopp i floden och samsas med en och annan sköldpadda och vattensnok. Vill man ta sig en tur ner till havet kan man stiga på en av de passerande båtarna från bryggan. Under träden finns mjuka soffor att bre ut sig på med en god bok och är det eftermiddag kommer Levent med lite turkiskt te i ett glas. I skuggan under vindlande vinrankor kan man ta sig en tupplur i hammocken.
Varannan kväll lagar Levents hustru middag. Vad skulle man vilja ha? Lite grillad fisk kanske?
Levent, som egentligen är ingenjör och talar bra engelska, tar gärna med sina gäster på vandring i omgivningarna och allra helst, om man skulle vara lagd åt mer strapatsrika äventyr, en tur med mountainbiken.
Trädgården är som Edens lustgård ovh har man en gång varit gäst här ser man till att återkomma! (19/3-09)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Turkiet