Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(296)
(71)
(360)
(214)
(97)
(257)
(52)
(27)
(175)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website

Med häst och vagn på Irland

Restips från Irland - Med häst och vagn på Irland

Jag vill passa på att rekommendera en resa för alla som vill uppleva det riktiga Irland. Efter mycket tjat fick jag med min famlj, som inte hade mycket till övers för hästar, på en resa med häst och vagn genom Irland. Nu i efterhand tycker samtliga att detta var en av de bästa resorna vi gjort!

Vi fick lägga upp vår egen resplan och åkte en sträcka varje dag. På kvällarna stannade vi på gårdar där hästarna fick gå i en hage och pusta ut, medan vi bekantade oss med folket, djuren och naturen i området. Middag äter man i vagnen, eller så tar man chansen att äta med gårdsinnehavaren och lära känna dessa. För den som vill ha lite mer av hästarna kan man göra som jag och be om en häst som även är utbildad ridhäst, så att man kan rida små svängar i området.

Trots att man inte rest så långt i faktisk sträcka när veckan är slut, har man upplevt så många vackra vyer, trevliga människor och mysiga djur att det känns som man varit på en riktig långresa. Och med undantag för den lilla ansträngning som krävs för att hålla sig på vänster sida av vägen i svängarna, går det knappt att hitta en mer avkopplande och naturnära semester!

Det finns ett flertal ställen på Irland som har liknande resor som denna, men jag vill slå ett slag för Kilvahan (se länk) dit vi åkte och trivdes utmärkt. (20/3-09)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Trevligt restips! Skrevs det före artikeln i den tryckta varianten av SvD? Jag har läst båda med stor behållning men vill minnas att den i papperstidningen saknade information om vem som skrivit artikeln.

Läs fler restips från Irland