Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(52)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e juli 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

ELPIS, trevlig på Kreta

Restips från Grekland - ELPIS, trevlig på Kreta

Elpis är en liten familjeägd taverna, som ligger vid torget i Plaka, ett litet samhälle nära Almirida, något öster om Chania på Kreta. Hög kvalitet, låga priser!

På Elpis får du gourmeträtter oavsett vad du beställer, såväl kretensiska specialitéer som traditionella internationella rätter. Elpis är särskilt välkänd för sina utmärkta räkor liksom för lamm i lokal olivolja. Men också Elpis-burgaren är utsökt och smårätterna är himmelskt goda. (Själv har jag fått två nya förrättsfavoriter, rödbetor med vitlök och artiskokk med vinäger, helt underbara!). Be Mike (ägare och källarmästare) att sätta samman en måltid och du kommer att få den mest välsmakande upplevelse du kan tänka dig.

Elpis har ingen "inkastare", tvärtom kan man få vänta på bord allt som ofta. Men många gånger kan ett bord trollas fram på nolltid trots att det ser fullt ut. Hör med Mike, han ordnar ... Om du har lust och tid att vänta en stund är det inget problem för det finns säkert plats på puben. Lika trevligt där! Men kom ihåg att maten ska du äta på själva Elpis, inte på puben, även om det kan vara svårt att se vad gränsen går mellan de båda. Hör efter.

Det är liv och rörelse på torget i Plaka på kvällarna! Torget finns för övrigt med i filmen Zorba. Och på Elpis är det hemtrevligt och billigt, helt andra priser än i "turistmaskinerna". Och väl så bra service! Och att vänta en stund på middagen stimulerar bara aptiten.

Gör ett besök!! (16/9-09)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

hk 26/4-17

veldig fint bilde av meg og min familie på Elpis i Plaka

Läs fler restips från Grekland