Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(296)
(71)
(360)
(214)
(97)
(257)
(52)
(27)
(175)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website

Bellaria på Italienska ostkusten

Restips från Italien - Bellaria på Italienska ostkusten

2008-09-09
Kommer med tåg via Rimini till Bellaria efter några hektiska dagar i Rom. Målsättning är avslappning kombinerat med dagsutflykter till Venedig och San Marino. Vi letar upp Hotel Villa Esedra som ligger perfekt 20 meter från stranden längst den långa strandpromenaden. Vi hade bara bokat frukost men blev erbjudna middag vid 18.00 och eftersom vi inte hade planerat något eller googlat några restauranger tackade vi ja. Inga bra dagspriser på soöstolar så vi fick boka 2 stolar + parasoll 3,5 dagar för 45 euro trots att vi skulle vara borta en del på dagarna.
Med strålande sol och perfekta solstolar på Bagno 38 Mario slumrar vi till när det ringer i matklocka från hotellet, dags att göra sig i ordning för middag.
Små enkla italienska husmansrätter tillagade av farmor i huset som smakade gudomligt tillsammans med varsamt utvalda viner av Riccardo (ägaren och tillika sonen), t.ex. pasta följt av fiskbricka med stekta inhemska fiskar (som man inte kände igen) avslutades med äkta hemlagad tiramisu.

2008-09-10
Ny solig stranddag där vi tänkte göra utflykt efter lunchen. Vi hade efter att ha strosat omkring i city av Bellaria på kvällen dagen innan kommit fram till att vi väljer helpension istället för de restauranger som stod till buds. Vi skulle inte ångra oss och till lunch bjöd Riccardo oss på en flaska vitt. Han var så imponerad att vi hade tågluffat enda från Sverige så han tyckte vi var värda det.
Värmen och längtan till middagen kl 18.00 gjorde att vi ställde in den planerade utflykten till Rimini.

2008-09-11
Proceduren upprepade sig, vilket innebar att solstolen, lunchen, middagen och en god bok vann över olusten att sitta på ett varmt tåg och besöka ett varmt Venedig några timmar för att sen ta tåget hem igen. Venedig ska få en ny chans en annan resa, jag lovar.

2008-09-12
Varför ändra beteende? Buss till San Marino för att gå runt i lillepluttlandet, titta på borgen, äta något dyrt och sen buss tillbaka lockade inte lika mycket som farmors mat, så det blev solstolen igen. Avbrutna endast av matklockan som plingade för lunch och middag. Sista dagen blev vi bjudna på ytterligare 1 flaska rött när Riccardo såg att vår sparade flaska från igår inte räckte till mer än 1 glas var. Varje gäst hade sin egen flaska som omsorgsfullt korkades igen på kvällen och förvarades omsorgsfullt av Riccardo för att sen återigen serveras dagen efter. Ett perfekt sätt att dricka normala mängder vin på utan att tömma flaskan vid varje restaurangbesök.
Sammanfattning:
Missa inte ett besök på ostkusten när ni är i Italien. Till skillnad från västkusten är det hyfsat billigt både att bo och äta. Bellaria har inte samma hålligång som Rimini, men dit går det tåg/buss om man vill ha röj. Namnet Bellaria sägs komma från påven som på 500-talet stannade en natt här och på mogonen utbrast han "Che bell´aria", dvs vilken härlig luft.

länkar:
http://www.adria.net/villaesedra/esedra.html
http://www.spiaggeoasi.it (7/11-09)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Italien