Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(296)
(71)
(360)
(214)
(97)
(257)
(52)
(27)
(175)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website

Pangkor Laut Resort, Malaysia.

Pangkor Laut är en privat ägd ö tre mil ut på västsidan av Malaysia. På denna exotiska ö ligger Pangkor Laut Resort med sin anläggning och fastän ön omfattar 300 tunnland har endast en bråkdel av området används till resorten och deras villor, medan resten är bevarad frodigt, grönskande och oförstörd regnskog som är två miljoner år gammal. Den majestätiska bryggan, med tillhörande yacht marina, sträckte sig långt ut i havet där vi lade till för att gå vidare in mot resorten och dess långa silkesvita strand. Hill Villas, byggda utav trä skymtade högt upp i bergssluttningen vackert kamouflerade av regnskogen. Utmed strandkanten fanns härliga Sea Villas på pelare, precis som man föreställer sig en mindre paradisö. Lyckan var total!

Här på Pangkor Laut väntar inte gästvänligheten på sig, personalen är otroligt vänlig och servicemedveten. Framme vid den stora, öppna receptionen bjöds vi svalkande Roselle dryck och nerkylda handdukar. Vi blev också informerade om ön i största allmänhet och de tillhörande faciliteterna. Därefter eskorterade vår butler oss till vår villa.

Det finns idag 148 bekväma lyxvillor i traditionell Malaysisk anda, samt åtta separata villor belägna mer avskilt. Du kan välja mellan sjövillor, bergsvillor, spavillor och strandvillor. Det finns en svitvilla som ligger högt och undangömd i regnskogen som är namngiven efter den stora tenoren Luciano Pavarotti, som tillika har invigt resorten och ofta tillbringade tid här med sin familj. Villorna är anpassade för två personer med mycket rymd, luxiös inredning som naturligt faller i stil med miljön och privata balkonger med två solsängar. Badrummet är stort och rymligt där man har var sitt tvättfat med spegel, dusch inomhus samt stort badkar utomhus på en privat bakgård utan insyn. Alla villor är modernt utrustade med bland annat termostatreglerad luftkonditionering, kingsize säng, skrivbord, ett elektroniskt kassaskåp, hårblås, kylskåp, kaffe- och tebryggare. En stereo med cd-spelare finns också och du kan låna skivor från biblioteket, men ingen TV, endast en gemensam TV-lounge för alla. Konceptet bygger på att besökaren ska koppla av långt ifrån arbetsbördor och stress, vilket är en sund tanke.

Utbudet av restauranger var magnifikt, man kunde välja på allt från klassiskt malayisiskt till traditionellt kinesiskt. För att nämna några så finns Chapmans bar som hade fått sitt namn efter den kända brittiska översten, Freddy Spencer Chapman, som sökte skydd i Emerald Bay före hans dramatiska flykt i en ubåt 1945. Baren är belägen i denna bukt som ligger på andra sidan ön, precis i överkant av badstranden, du kan beställa vad du önskar direkt till din egen solsäng. Här serveras lättare luncher dagligen såsom sallader, smörgåsar och smakfulla fisk- och skaldjursrätter. Dinner On The Rocks är ett annat alternativ på ön. Spa-området är underbart och utbytet av behandlingar är stort.

Absolut väl värt ett besök! Detta är Paradiset på jorden! I just love it! (12/1-10)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Malaysia