Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(53)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Restips från Sri lanka

Vår rundtur i Yala Nationalpark var en helt fantastisk! Att få se en liten flock av elefanter alldeles bredvid vår jeep var en upplevelse utöver det vanliga. Hade vi sträckt ut handen så hade vi kunnat klappa en av dem.

Vi hade en superduktig chaufför som verkligen ville att vi skulle få se så mycket djur som möjligt. Han hade förmågan att både köra snabbt o säkert samtidigt som han tittade efter djur. Vi såg också två leoparder men vi tyckte nog det maffigaste ändå var elefanterna. Vi såg givetvis många andra djur också som krokodiler, fåglar ( i massor), schakaler, bufflar, hjortar, varaner m.m. Vi bodde utanför Tissa när vi var här.

Kan verkligen rekommendera en tur i denna park.

Ett annat tips är stranden i Mirissa på sydkusten! En ganska liten strand som ligger i en vik med härliga vågor att kroppssurfa i. Det fanns ett antal mysiga restauranger direkt på stranden där man kunde borra ner tårna i sanden under måltiden. Maten var helt ok.

Det var ganska svårt att få boende där under jul och nyår. Fick bo första natten på "andra sidan vägen" och fick sen leta nytt boende och boka till dagen efter. Vi betalade 150 kronor för rummet till 4 personer ( två mindre dubbelsängar, mycket enkelt men rent) per natt och bodde då precis vid stranden.

Vi åkte sen vidare till Hikkaduwa som var helt klart mer utbyggt och inte alls lika mysigt. Här shoppade vi dock loss ordentligt eftersom det knappt fanns några affärer alls i Mirissa vilket var ett mycket litet minus.

Det negativa med Sri lanka var annars de dyra inträdesavgifterna till alla turistsevärdheter som t.e.x. Sigiria. Turisterna betalar en avgift och Sri lankeserna en annan vilket är helt ok med tanke på våra skilda betalningsmöjligheter. MEN att låta det skilja så mycket är synd för det känns verkligen som om staten försöker suga ut så mycket rupee som möjligt från turisterna vilket då förtar lite av upptäckarlusten och resglädjen. Annars ett otroligt vackert land.

//Karin (9/1-11)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Sri Lanka