Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(296)
(71)
(360)
(214)
(97)
(257)
(52)
(27)
(176)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website

Marche Italien

Restips från Italien - Marche Italien

Semestertips
I somras var vi på en underbar semesterresa som vi gärna vill berätta om. Vi flög billigt med Ryan air till Rimini på Italiens östkust, där vi stannade några nätter för att landa i semesterkänslan och naturligtvis också för att bada vid den enormt långa sandstranden. Lite lagom solbrända hyrde vi så bil och styrde kosan söder ut längs den allt för ofta glömda östkusten längs Adriatiska havet. Vi passerade det lilla furstendömet San Remo, varefter bergen så småningom tornade upp sig i väster. Då vi kom till staden Pedaso i landskapet Marche svängde vi av och körde in i landet utmed slingriga vägar genom små idylliska byar och städer i grönskan. Ju längre in vi kom desto högre blev de toppiga bergen. Högst upp på varje krön tronade ofta en liten medeltida stad eller borg. Fågelvägen emellan de här städerna var det nära och man hade lätt kunnat skicka ljussignaler emellan dem, men bilvägen kunde det vara några mil. I varje romantisk liten stad gömde sig små trivsamma restauranger och kaféer, museer och antika sevärdheter.
Efter någon dryg timmes körning hittade vi ett paradisiskt, och ändå prisvärt, bed and breakfast hos ett charmigt engelskt par som för ett par år sedan lämnat den grå vardagen, som fotvårdsspecialist respektive rektor i Cornwall i England, Chris och David Taylor. Istället pysslar de nu med trädgården runt Villa Cristina och tar hand om sina gäster. Här finns två rart inredda rum i eget annex med en bekväm dubbelsäng i varje och i ett av dem finns ytterligare en säng. Till båda dessa rum hörde ett riktigt fräscht badrum och alla övriga tänkbara faciliteter. Här blev vi fantastiskt väl omhändertagna med drömfrukost bestående av yoghurt, färska frukter, hembakat bröd, egenhändigt gjorda marmelader. kaffe och allt man kan önska till den mest vidunderliga utsikt över landskapets dalar och bergtoppar. Vi fick också tips om sevärdheter, utflyktsmål och restauranger, hade möjlighet att få matsäckskorgar till dagens tur, om vi inte ville stanna i trädgården och läsa i någon vilstol vid poolen och sedan framåt kvällningen promenera ett par kilometer till närmsta by, Monelparo, där det fanns en utmärkt restaurang. Ville vi bada tog det ca fyrtio minuter till någon av alla små badorter som ligger som ett pärlband utmed kusten.

Till den som funderar på vad man ska ta sig för i sommar vill vi varmt rekommendera regionen Marche, en lite okänd del av Italien som är väl värd att upptäcka, och varför inte förena detta med ett besök i den fridfulla ro som finns hos Chris och David Taylor i Villa Cristina (http://www.villa-cristina.com).
/ Familjen J (6/3-11)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Italien