Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(53)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Peru – Land of the Incas

Restips från Peru - Peru – Land of the Incas

Peru är ett land som ligger högt upp som drömresmål på många resfanatikers "att besöka lista" men samtidigt vill vi frusna nordbor gärna ha vår del av sol och strand när vi reser utomlands, vilket ger mig känslan att det ibland går över till andra mer bekväma resmål. För dig som gått i precis dessa tankar och gjort ett annat val så har vi nu förenklat för dig till nästa resa ska bestämmas.

För ett par år sedan utsågs världens nya sju underverk. Sedan över 100 miljoner människor röstat stod det klart att tre av de sju nya underverken låg i den Latinamerikanska världen: Jesusstatyn i Rio de Janeiro, Chichén Itzá i Mexiko och Machupicchu i Peru. Det kanske mest populära resmålen av dessa är Machupicchu, de gamla Inkaruinerna i Anderna som hundratusentals människor varje år vandrar till för att se. Platsen som legat på UNESCOS världsarvslista sedan 1983 ligger belägen uppe på en 500 meter hög bergstopp och här bodde människor från Inkafolket, åtminstone fram till de spanska kolonisatörernas intåg under 1500-talet. På grund av platsens otillgänglighet dröjde det dock till en liten bit in på 1900-talet innan "den moderna världens folk" upptäckte platsen.

För den som vill resa till Machupicchu finns den möjligheten. Det är dock viktigt att tänka på att boka i god tid i förväg innan man har tänkt åka till Macchupicchu. Det är nämligen ofta ett högt tryck på antalet resor hit och hotell och guider blir många gånger fullbokade.


Peru är ett kulinariskt himmelrike med överflöd av havets delikatesser. Krabba, räkor, bläckfisk, tonfisk, musslor, snäckor och vit fisk – Här serveras strängt endast råvaror som är färska och fisken ska ha simmat samma morgon. Fisk som varit död i 5 timmar ratas, det ska vara så färskt som möjligt!
Peru har klassats som ett av tio länder i världen som har biologiskt megamångfald, alltså obeskrivliga rikedomar av flora och fauna, det är inte så konstigt då många fiskevatten i världen nästan är helt uttömda medan Peru har ett makalöst marint liv.

En populär maträtt kallad Ceviche tillagas av vit fisk, sötpotatis, majs, citrusfrukter, lök och kryddor. Denna rätt är ett snäpp enklare än sushi och är helt fri från processade innehåll som t.ex ris, soja och wasabi. Fisken tärnas och doppas snabbt i lök- och chilispetsat limeblad, och sedan är det klart att serveras!

Låt er förföras av de makalösa rätterna på många av de Cevicherías som finns i bland annat Lima. (7/9-11)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Peru