Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(361)
(216)
(97)
(257)
(52)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website

Upplev Tyskland, åk dit

Jag bodde på ett hotell som var ett idrotts hotell som hette Columbus, personalen i receptionen verkade inte ha någon större kommunikation med varandra så missförstånd och förvirring blev det för jämnan, deras service var inte stor, de var ej trevliga och oftast såg de ut som frågetecken. Tyvärr trivdes jag inte med personalen, men det fanns en mysig restaurang gatan över som var underbar.

Den kvinnliga servitrisen var alltid harmonisk och trevlig, vid beställning av varmrätt fick du till en liten enkel men fräsch förrätt bestående av en toast och som efterrätt fick du en svartvinbärs shot, priserna var inte så dyra och grönsakerna och persiljan var färskvaror.

Men det bästa med resan var att bara få vara där, då jag är halvtysk och stor del av min uppväxt var i Berlin, blir detta land som mitt andra hem. Det finns ett torg i Berlin mitte som heter Alexanderplatz, dit måste du och se folket i stan och butikerna som ligger runt om. Där har du också tv-tornet och weltzeituhr. Sedan måste du ta dig till Dom kyrkan som ligger en promenad väg bort, och fortsätter du rakt fram förbi Dom och lustgarten kommer du tillslut fram till Brandenburgertor, vilket jag personligen tycker är fantastisk och representerar tyskland och muren som gick där, DDR och livet som var.

Och på vägen dit får du se andra fina historiska byggnader, caféer, souvenirbutiker och museet madame tussaude ligger också på vägen och du kommer befinna dig på unter den linden.

Sen är det fantastiskt att ta sig till tv-tornet och högst upp har de en restaurang där du bara måste sätta dig och beställa. Maten där är lite dyrare än på de flesta restaurangerna men utsikten är makalös, du sitter och har en vacker utsikt över hela staden och platsen roterar så du kan se 360 runt staden Berlin.

Det finns mycket att se, många museum och historiska byggnader och statyer, även många klädbutiker och köpcenter som kaufhofgalleri, alexa o KaDeWe. Egentligen trivs jag bäst i naturen än i stan, men när det gäller Tyskland tycker jag att det är fantastiskt att vandra runt i staden Berlin. En resa värd där staden har mycket att ge och blir det för mycket med stads livet finns alltid Berliner Zoo på Küdamm att åka till. (6/5-12)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Tyskland