Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(53)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Sydney och Australien

Efter tre månader i Sydney och Australien vill jag rekommendera några pärlor till den som kommer hit. I Sydney är The beach walk, dvs att gå från längs med stranden från Coogee ända upp till South Head en höjdare. Även stranden nere vid Barren Island vid Botany Bay är läcker, gärna en riktigt blåsig dag då hela Stilla havet kommer indundrande! Ta gärna också färjan från Circular Quay ut till Manley och gå ut på motsidan, dvs North Head - fantastisk natur! jag utgår från att ingen glömmer Blue Mountains, där man gärna börjar med morning tea i idylliska Leura.

När det sedan gäller resor i Australien åkte jag upp till Cairns och Trinity Beach. Meridien at Trinity var ett jättebra och relativt billigt hotell, Stora barriärrevet överreklamerat - en motorväg av båtar ut till ett mediokert snorklande - medan Daintree Rainforest värd varenda krona som heldagsturen kostade. Åkte med Billy Tea Travels, jättebra och seriösa. Besök även Blue Moon i Trinity, härlig restaurang med bra mat och trevligt bemötande.

Sedan får jag väl säga att resan ut till Red center och Uluru går utanpå det mesta som jag har upplevt. Stekhett i öknen, men fantastisk miljö och bra berättelser om aboriginerkulturen. Börja med ett besök i Cultural Center vid berget Uluru, gå sedan den guidade Mala Walk med mycket kunnig ranger-guide. Gå gärna också The base walk, men glöm inte att ta med vattnet. KLÄTTRA INTE PÅ ULURU, då det är ett heligt berg. Sådant gör bara rednecks och andra som inte förstår att respektera andra folkslags tradition och religion. Missa inte heller det andra berget, Kaata Tjuta, ta hyrbil eller buss med andra. OBS dock att om Sydney är ganska dyrt. liksom Australien i övrigt, så är Uluru SVINDYRT. Det är emellertid värt varenda krona, även om man kan nöja sig med att vara där två-tre dagar,

tycker Janne D (4/12-12)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Australien