Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(53)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

La Orotava, en liten pärla nära Puerto de la Crutz

Restips från Spanien - La Orotava, en liten pärla nära Puerto de la Crutz

La Orotava är en liten historisk by ovanför Puerto de la Cruz. För fem hundra år sedan var det centrum i hela regionen. Än i dag kan man förnimma invånarnas stolthet över den historiska betydelsen när man kommer dit.
Bussresan tar bara en kvart och sen går man uppför backen till de historiska kvarteren. Det är ett begränsat område som i år har utnämnts till ett viktigt turistmål, vilket betyder att affärerna får ha öppet i storhelgerna.
Utsikten över hamnstaden längre ner i dalen är bedårande. Det finns även flera museer och ståtliga gamla hus i byn.
Innanför gårdarna finns många överraskningar, 7 olika kvarnar finns i området. Den största av dem brukas till att mala majsmjöl som man kan köpa på platsen.

Nuestra Senora de la Concepción är bygdens huvudkyrka. Det tidigare kapellet förstördes av vulkanen. Barockyrkans grundsten lades 1768. Emigranterna från sydamerika hjäpte till med finansieringen och tonnvis med vin skeppades över till Venezuela för att få råd med bygget. Ostfasadens vänstra torn byggdes senare och det finns element från olika stilar i fasaden.
Från norra sidan kan man se kupolen mitt i kyrkan som ser ut att höra till en annan byggnad, dessutom är alla fasader olika.

Parker och trädgårdar pryder det historiska området. Den botaniska trädgården är en liten blommig oas mitt i kvarteret. Jardin Victoria har en magnifik uppgång med terasser till en stor rosa byggnad som bjuder på medioker lunch men häftig vy över dalen och den stora staden nere vid havet. De fantastiska växterna får man tyvärr inte veta namnet på.

En specialitet för byn är stora bilder som skapas av sand. Det är en årlig tradition som påbörjats av Felipe Machado & Benitez de Lugo år 1906 för att fira kung Alfonso XIII:s besök på ön. På golvet i turisternas hus kan man se en sandmatta året om, annars firar man Corpus Christi genom enorma sandkonstverk med religiösa motiv mitt på torget varje år. Nästa stora fest infaller 6.juni 2013.
Det finns även ett museum där man kan se bilder av dessa Alfombras de la tierra från olika år. Det religiösa symbolvärdet är kanske högre än det konstnärliga.
I Turisternas hus kan man köpa hantverk av olika slag samt matvaror från trakten, eller bara nöja sig med att se det hela som en utställning.
Mitt emot detta hus finns den viktigaste anledningen att åka till La Orotava:
Casa de los Balcones byggdes år 1657 inför brölloppet för Juana Nieto och Juan de Castro Bazo Merino. Det är ett måste för sin blomsterprakt och den sirliga träornamentiken på balkongräcken och tak.
Man kan också se hur folk bodde i huset som rymmer både ett museum och flera affärer där man kan köpa lokalt hantverk (4/7-13)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Spanien