Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(53)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Att resa i Sri Lanka

Restips från Sri Lanka - Att resa i Sri Lanka

Att resa i Sri Lanka är enkelt och billigt. Vi åkte tåg mellan Galla och Colombo för 6 kr, en resa på 3 timmar. Det var trångt och folk betedde sej som boskap vid av och påstigning, man får se det som en upplevelse och tränga sej på som alla andra, man väntar inte på att de som ska gå av gör det först, allt för att få en sittplats. En resa mellan Colombo och Negombo kostar 2 kr, tar en timme.
Man kan inte förköpa tågbiljetter.
Tips på bra boende i Negombo: The Icebear Guesthous, trevlig personal, god mat, bra pris och bra rum. Vi avslutade vår resa i Negombo och då bodde vi i lagunen på Vizzava Village Villa. Bra boende nära flygplatsen och de skjutsar dej till flygplatsen, du behöver endast betala vägtullen 200 lkr. Räcker att bo där ett dygn, finns inga restauranger i närområdet, endast hotellets som var sådär... Beachen är skitig och stenar i vattnet, man kan bada i deras pool. Rummen var stora och bra och personalen trevlig.
Man har hört talas om Unawantuna genom åren men det har haft sin glanstid enligt mej, trångt på beachen men stort utbud av hotell och restauranger. Det är dyrare än i Mirissa som i mitt tycke är trevligare. Vi bodde på Paradise Beach Club i Mirissa. Fantastisk och REN strand, bra utbud på restauranger och barer på stranden (inte för många), uthyrning av surfbrädor. Allt mycket billigare än i Unawantuna.
Vi bodde på Dalawella Beach Resort som ligger 5 min med tuctuc från Unawantunas beach (innan tsunamin hörde det till den stranden men det försvann och man kan inte gå där emellan längre). Vår strand var okay ren men där gick inte att bada pga stenar. Hotellet /rummen var kanonfräscht och vill man ha det lite lugnare ska man bo här och inte i Unawantuna. Utöver hotellets restaurang fanns inget i närområdet. Bra personal.
Vi anlitar alltid en chaufför vid namnet Erickson när vi är i Sri Lanka, han kör lugnt och är en riktigt bra guid som kan skräddarsy din resa om du behöver hjälp med det och han har en bra engelska.
Du når honom på ericksontissera@yahoo.com eller på bifogad länk. (3/8-14)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Sri Lanka