Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(53)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Världens minsta museum har öppnats

Restips från Storbritannien - Världens minsta museum har öppnats

Museet hoppas nu på att komma med i boken Guinness World Records.

Flera museer har försökt göra anspråk på titeln "världens minsta" - MMuseumm i New York City är inrymt i ett hisschakt, medan ett pyttelitet konverterade skjul i staden Superior, Arizona kallar sig världens minsta museum genom att komma in på bara 134 kvadratfot. Men det finns en ny utmanare i staden: norra engelska staden Warley, West Yorkshire, ungefär 25 miles sydväst om Leeds, har vänt en av de ikoniska röda telefonkiosker till en mini-museum. Detta låter som en unik upplevelse, eller hur? så att du kan planera en sista minuten resa med hjälp av billigaste snabblån. Inuti dess fyra tunna, ljus-röda väggar visar Warley Museum av memorabilia från den lilla staden historia, inklusive gamla fotografier, antika smycken och glas etsningar, och kommer att rotera sina utställningar var tredje månad.

Medan Warley Museum just nu ses av invånarna som världens minsta, vill fortfarande lokalbefolkningen göra denna beteckning officiell och låta världen få veta. The Telegraph rapporterar att Warley Community Association (WCA) formellt har ansökt om att gå med i Guinness World Records, i hopp om att deras lilla röda musei som, liksom alla andra icke-Tardis telefonkiosk, bara kan passa en besökare i taget.

Konceptet och ideen för självaste museet började när British Telecommunications (BT) planerade på att upphöra med tjänster till de 43 telefonautomater i området kring Warley. Medan den röda telefonkioskerna var ökända i samband med storbrittanien, har det utbredda användandet av mobiltelefoner gjort dem till stora föråldrade maskiner, och många har försummats. Men de har fortfarande en plats i hjärtat hos många människor i hela Storbritannien, som namngav de röda rutboxarna den största brittiska utformningen av tiderna, slå ut dubbeldäckare, Gummistövlar, Concorde, och även Union Jack flaggan själv.

Även om WCA tittade på vad flera andra samhällen hade gjort med nedlagda telefonkiosker, inklusive att omvandla dem till utlåningsbibliotek eller lagrings platser för defibrillatorer, röstade de i slutändan för att använda utrymmet som ett sätt att fira byns historia, och idén verkar ha lönat sig. WCA medlem Kathryn Gallagher berättade för Daily Mail, "Jag bor två dörrar ned från museet och vi har haft så många människor som bara velat att komma och titta på det." Hittills är museet gratis att besöka och det finns inte några särskilda öppettider- det är bara att visa upp och öppna dörren. Skulle museet få erkännande från Guinness World Records kan man räkna med att turismen får sig ett uppsving.

Om dina resplaner innefattar att ta dig till de brittiska öarna, finns det en annan liten attraktion i England att hålla utkik efter: Hemmet av den tidigare minsta polisstation i landet kan fortfarande ses i London Trafalgar Square. (19/10-16)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Storbritannien