Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(53)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

5 svenska rätter du måste prova!

Att ta ett kliv utanför din komfortzon och testa nya olika typer av maträtter är en av de mest spännande delarna av en resa. Om du är oroar dig kring tanken på att äta något nytt, kom ihåg att när du testar utländsk mat kommer det att hjälpa dig att lära dig mer om en kultur, expandera ditt sätt att tänka på mat, och kanske till och med inspirera din egen matlagning.

Även om Sverige inte typiskt ses som en plats för kulinariska åtskillnader, har svenskarna alltid varit förälskade i färsk mat av god kvalitet. Många traditionella rätter är säsongsbetonade och festliga, och kan beskrivas som fyllning, välsmakande och numera friska. I allmänhet använder sig svensk mat av enkla och diskreta smaker, och köket kretsar till stor del på odlade mejeriprodukter, olika typer av bröd, frukt, kött och fisk och skaldjur. Hitta fler artiklar om att resa i SkandinavieReser i dag.

Svenska folket har även alltid varit mycket öppna för främmande kulturer, och detta har resulterat i ett stort urval av internationella produkter nu finns på butikshyllorna. I synnerhet utländsk snabbmat, som pizza och hotdogs, nu har blivit en oskiljaktig del av svenska ungdomskultur. Om du är en internationell student i Sverige, gör det mesta av din upplevelse genom att njuta av allt det svenska köket har att erbjuda!

Här är fem svenska rätter du bör testa när du är i Sverige:

Svenska köttbullar

Även personer som inte vet mycket om Sverige kommer troligen att ha hört talas om svenska köttbullar, särskilt eftersom IKEA nu finns i de flesta delar av världen. Kombinerat med potatismos, rårörda-bär sylt, ger det en smakrik, tillfredsställande och rejäl måltid. Köttbullar är lätta att göra och billig att köpa, vilket gör dem en absolut favorit bland studenter. Även köttbullar äts under hela året, de är särskilt tröstande under en kall vinterdag.

Kräftor

Allt eftersom den svenska sommaren tar slut, vill svenskarna avsluta med kraft och har ofta en så kallad traditionell kräftskiva. Som internationell student och att bli inbjuden till en kräftskiva är ofta en mycket minnesvärd upplevelse - inte bara på grund av maten, utan även eftersom du får chansen att sjunga, dricka snaps, och njuta av varma sommarkvällar med vänner. Kräftor är en nationell delikatess och har ätit i Sverige sedan 1600-talet. Medan de är på försäljning under hela året, mycket få svenska människor är villiga att överge den säsongsmässiga traditionen.

Smörgåstårta

Ja, det stämmer bra det, en smörgås som också är en tårta. Först ser smörgåstårta ut som en vanlig kaka för ögat, men vid närmare inspektion inser du att den är garnerad med räkor, rökt lax, skivat kött, grönsaker och andra salta favoriter. Basen är tillverkad av skivat bröd, och i stället för glasyr, använder en smörgåstårtan en kombination av gräddost, majonnäs, och gräddfil. (26/10-16)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Sverige