Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(53)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Maten - en viktig del av din semesterupplevelse

  • Tack för din röst. Snittbetyget uppdaterades.

När man åker på utlandssemester finns det många saker man kan ha som mål för sin vistelse. Somliga åker för att få uppleva en annan kultur och utforska ny platser medan andra letar mer efter avkoppling, sol och bad.

Gemensamt för båda dessa typer är dock att goda matupplevelser kan förhöja semesterupplevelsen och göra skillnaden mellan en snabbt bortglömd semesterresa och en man fortfarande minns om 20 år. Så hur ska man planera sina måltider för att de ska bli en oförglömlig del av semesterresan? Det kommer givetvis skilja sig kraftigt från en weekendresa till Köpenhamn till en Asienresa eller en badsemester i Kroatien men nedan har ni några generella råd.

Pröva Lokal Mat: Oavsett vart det bär av bör man inte vara rädd att testa lokala specialiteter. Svenska resenärer är generellt ganska äventyrliga och har erfarenhet av flera internationella kök från restauranger hemma. Väl utanför landets gränser bör man inte missa chansen att pröva den lokala maten på plats till exempel takeaway i Göteborg.

Högt och Lågt Beroende på vad plånboken tillåter bör man ta tillfället i akt och pröva att att äta både på några av ens destinations finare restauranger likväl som enklare etablissemang. För många kan en enkel frukost på en servering full med lokalbefolkning var en av höjdpunkterna på en semesterresa.

Kända Restauranger: Nästan vart man åker finns det restauranger eller kedjor som har blivit internationellt kända, antingen genom att expandera utomlands eller genom att deras rykte har spridit sig utanför landets gränser. Har man chansen att besöka dessa på deras hemmaplan kan det vara en möjlighet att få bättre förståelse för vad det är som gör att en restaurang kan växa från en enda lokal till att bli ett internationellt fenomen. Ta chansen att pröva det första Starbucks Cafét om du befinner dig i Seattle eller gå på Jensens Bøfhus under din Danmarksresa.

Lär Dig Laga Lokal Mat På många resedestinationer finns det möjlighet att gå på en lokal matlagningskurs. Detta är ett utmärkt sätt att lära sig mer om den lokala kulturen, träffa andra resenärer och skaffa sig nya färdigheter.

Äta bör man annars dör man, men på semestern bör man se till att göra maten till mer än bara en nödvändighet utan en av resans verkliga höjdpunkter! Hur brukar du fixa maten på semestern? Låt oss veta genom att lämna en kommentar nedan! (30/12-16)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Sverige