Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(53)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Svenska souvenirer värt att köpa

  • Tack för din röst. Snittbetyget uppdaterades.
Restips från Sverige - Svenska souvenirer värt att köpa

På väg till Sverige? Vill du ta med dig tillbaka en liten påminnelse om din resa, eller en fin present till någon där hemma? Frukta inte: vi är här för att se till att du inte slösar dina pengar på skit i form av plast vikingahjälmar eller påsar med choklad russin märkta "älg bajs".

Ta hem en fin Svensk design souvenir

Svensk design är världsberömd, men det finns mycket mer av landets inre styling scen. Du kan spendera tusentals kronor på svala lampor, vaser, smycken och affischer (speciellt om du är i en av high-end butikerna i Stockholm eller Göteborg) men det finns mycket billigare sätt att få tag på de senaste nordiska trenderna.
Lagerhaus och Designtorget har butiker i de stora städerna och säljer svenska dekorationer och hushållsartiklar till rimliga priser. Vill du kliva upp en nivå, så har du varuhusen NK och Åhléns lager allt från svenska muggar ljusstakar och smarta utseende anteckningsblock. Också en unik souvenir från Sverige skulle vara plissegardiner.

Saltlakrits

Saltlakrits är en ovanlig present att ta med hem från Sverige
En av de konstiga smakerna du kommer att stöta på i Sverige är saltlakrits. Det är definitivt en ovanlig smak och en som du antingen älskar eller hatar. De flesta svenskar verkar vara helt besatta av smaken, så att du hittar den salta smaken infiltrera alla möjliga saker, inklusive glass, tuggummi, snus (se nedan) och naturligtvis godis. Om du får en smak för saltlakrits och vill dela glädjen med folk hemma, kan du fylla på med någon sött från någon stormarknad. För att verkligen testa dina vänner och deras smaklökar, ta med en påse djungeln vrål - det är salta som bara den.

Coola svenska kläder

H&M är ungefär densamma i Sverige som överallt annars, så det finns ingen anledning att rusa dit för att fylla på med kläder. Men det finns fortfarande några coola, mindre kända svenska varumärken som bara precis har börjat att göra vågor utanför sitt hemland. Testa Weekday (som också ägs av H&M), som har jeans för killar och tjejer, och Cheap Monday (yep, detta ägs också av H&M).

Snus i Sverige

Ingenting säger "Jag är svensk" som en klump av tobak fylld under överläppen. Det finns två huvudtyper av snus angivna - en som kommer i en slags tepåse, och den andra varianten är lös. Om du vill prova det för första gången, gå definitivt för tepåse alternativet (kallad "portion"), eller så kommer du sluta upp med en munfull av brunt slam i munnen. Även om det i allmänt anses vara mycket säkrare än rökning, skulle vi inte rekommendera att bli såld på snus i Sverige - snus är förbjudet i större delen av Europa, och kan vara svårt att hitta i andra delar av världen. Eller annan smart förvärv för män från Sverige skulle vara takstegar. (31/12-16)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Sverige