Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(53)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Gör något ovanligt 2017 – Gå på spökvandring i Stockholm

Restips från Sverige - Gör något ovanligt 2017 – Gå på spökvandring i Stockholm

Varför inte ta och upplev spökvandring i Stockholm under 90 minuter av historia och mystik i Gamla stan. Stockholms spökvandring tar dig med på en promenad genomsyrad av historia och tillför livshistorier av legender, sjukdomar, mord och naturligtvis spöken. Utforska de mörka gatorna och gränderna som utgör de äldsta delarna av Stockholm.

När Stockholms museer har låst sina gamla dörrar, när alla butikerna är stängda och folk har dragit sig tillbaka till säkerheten i sina hem, är detta när de tomma gatorna i Gamla stan överlämnas till sprit, vampyrer och oss. Stockholm förflutna kommer till liv på denna 90 minuter långa vandringstur.

När kvällen närmar sig, kommer din erfarna spökvandrings guide tända sin lykta och leder dig genom en labyrint av glömda gårdar, övergivna gränder och tomma kullerstensgator i jakten på de platser där historien möter mysterium. Inte bara kommer du att höra sanna konton spöken, poltergeists och hemsökta platser men även mord, olösta mysterier, myter och legender. Är din mage stark nog för berättelser om sjukdom och offentliga avrättningar?

På turen kommer du även få chansen att smaka, liksom lukt, medeltida Stockholm som din guide återupplivar från det förflutna. Mjuka och bekväma skor som tål långa gångavstånd är ett måste och kom ihåg att linda upp extra varm mellan november och mars. Spökena stnnar inte inne för dåligt väder och inte spökturen heller. Föräldra rekommenderas att vara i sällskap för barn under 8 års ålder. Om du fick svensk känsla i dig kan få den i ditt hem samt från bekko.se

Denna organisation grundades för några år sedan av den engelska spök entusiasten Anthony Heads, och ägs och drivs nu av Stockholms invånaren Peter Segelström. Avsikten, enligt grundarna, var att få ett grepp om vad en stad verkliga historien är: inte rena, ljusa, Stadsmuseet version, men alla detaljer i "myterna, legender, folklore. De saker resebyråer ofta skippar; medeltida avrättningar, hemsökta hotell och skumma hemligheter. "

Promenaden äger rum i Gamla Stan och upprätthåller en bra känsla av teater - er guide för denna spökvandring leder promenader på antingen engelska eller svenska, och gräver i mörka gränder och dammiga hörn av gamla ännu mycket väl upptrampade delen av staden.

"Vi går vår väg genom gårdarna, gränder och smala gator, talar om spöken, poltergeists, mord, massmord och sjukdomar", säger Segelström.

Sådana fruktansvärda och ohyggliga ämnen ger en utmärkt känsla och är av rätta avsikt för spökvandringen - att genomsyra deltagare med en verklig känsla av historien om staden.

Vandringarna täcker en tidsperiod som sträcker sig från 1252, och grundandet av Stockholm som vi känner det fram till idag. De som deltar i dessa vandringar väntas vara en del av hemsökta platser och uppmanas att försöka känna den naturliga närvaron själva. (4/1-17)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Sverige