Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(53)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Vad ska du se i Miami?

Restips från USA - Vad ska du se i Miami?

Har du bokat in en resa till Miami för sol och bad? Miami är ett väldigt bra resmål om du vill njuta av värme, då medeltemperaturen för Miami är som lägst 20 grader och ett väldigt solsäkert resmål. Flera flygbolag flyger till hit och Norwegian har direktflyg både från Stockholm och Köpenhamn till Fort Lauderdales flygplats som ligger ca 30 min ifrån Miami. Eftersom hyrbil är väldigt billigt i USA och landet är så bilburet är det smidigt att redan på flygplatsen hämta upp en hyrbil. Boka helst hyrbilen innan avresa från Sverige, då får du ett bättre pris. Här kan du läsa mer om att hyra bil i Miami.


Miami bjuder på hög klass på hotell till bra pris, välskötta golfbanor och fina stränder med den välkända Miami Beach i spetsen. Men vill du ser mer av Florida och utforska delstaten på egen hand ta hyrbilen och bege dig utanför staden. Ett måste när du är i Florida är ett besök i den gigantiska nationalparken Everglades, USAs tredje största. Everglades är egentligen en enorm yta av våtmark eller snarare en flod av gräs och idag pågår det omfattande återställningsarbete för att återställa det naturliga vattenflödet pga. området under flera årtionenden dikats ut till förmån för jordbruket.
Så var ska du köra in till Everglades? Nationalparken har fyra entrér och huvudentrén är den som ligger i västra delen. Här finns ett besökscenter väl värt ett stopp och den här ingången är bra om ni vill ha en heldag genom parken. Dock är det en bits körning för att komma till entrén från Miami därfär väljer dom flesta besökscentret Shark Valley för att komma in i parken. Här utgår en busstur på två timmar som tar er söderut mot Everglades. Här har du stora möjligheter för att se alligatorer och turen brukar var väldigt uppskattad. Här kan du läsa mer om olika turer i Everglades.


Eftersom Miami har lag i alla de högsta ligorna i dom "typiska" sporterna i USA, är staden riktigt bra för att se sport i. Du kan se både basket, hockey, amerikansk fotboll och baseball. Miami Heat, som är staden basketlag är det mest kända, även fast det även är en upplevelse att se Miami Dolphins på deras hemmaarena Sun life Stadium som tar över 75 000 åskådare.


Ett tips är att också läsa den här artikeln 10 saker du inte får missa i Miami .

(17/3-17)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från USA