Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(53)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Planera en resa till Mexico i sommar

  • Tack för din röst. Snittbetyget uppdaterades.
Restips från Mexiko - Planera en resa till Mexico i sommar

Mexico är ett otroligt stort land med mer varierad miljö än man först kan tänka sig. Det finns också mycket sevärdheter och mycket att uppleva för den som vill besöka landet. Men det gäller att man planerar rätt och inte glömmer bort något innan man reser. Det kan orsaka en del problem och kan i värsta fall förstöra ens resa. Men med rätt planering kan en resa till Mexico bli ett underbart minne som kan kommer ihåg resten av ens liv.
Vad som finns att göra
Det finns massor i Mexico, inte minst då det är ett väldigt stort land. Men sen är inte hela landet turistplatser heller och det kan också bli svårt att hinna besöka och göra allt som finns. Beroende på typen av semester man vill ha i landet kan man planera lite annorlunda, det är därför bäst att man själv sätter sig och funderar över exakt varför man åker till Mexico.
Den plats de flesta kommer att rekommendera dig är just Mexico City. Det är en stad som ligger väldigt central för de andra turistplatserna som är sevärda och är därför ett optimalt resmål. Det är en väldigt artistisk stad med en spännande miljö, inte minst arkitekturen som finns där. Många rekommenderar också staden för den som vill shoppa när man är i landet. Det finns dels shoppingcenter men också butiker och stora marknader. Restauranger och caféer finns det också gott om för den som vill äta mexikansk mat. Runt staden finns flera sevärdheter många turister vill se och det blir då lättare att ta sig till dem och tillbaka.
Att tänka på inför resan
Det finns en del saker man bör tänka på innan man reser till Mexico. Det finns nämligen en del saker en del glömmer bort att ta med eller förbereda och det kan ställa till med problem för dig när du väl kommit till landet.
En sak man absolut bör tänka på är att ta med sig en baddräkt när man reser till Mexico ifall man planerat att bada. Det går att köpa i landet men eftersom man alltid ska tvätta baddräkter innan man använder dem kan det bli besvärligt ifall man inte tagit med sig en egen. Det kan spara dig en hel del bekymmer och du kan då njuta av resan mera.
Detsamma gäller nödvändiga saker du behöver rent allmänt. Har man speciell medicin eller liknande som man behöver bör man ta med det. Även om man kan få tag i den i landet så kan det orsaka problem eftersom det inte alltid är helt enkelt att hitta ett sjukhus eller apotek där du kan få tag i den. Att bli sjuk på resan är trots allt det sista man vill. (30/3-17)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Mexiko