Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(53)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Sommarsemester i Sverige för polarna

  • Tack för din röst. Snittbetyget uppdaterades.

Nu är sommaren på gång och vi är många som otåligt väntar på semestern. Sol och bad i all ära – visst är det roligare att åka iväg på någonting enklare och mer spännande tillsammans med bästa kompisarna?
Sugen på att resa bort tillsammans över helgen? Läs då vidare för tips på de mest perfekta aktiviteterna för dig och dina vänner. Om ni är osäkra på vad som passar bäst finns alltid möjligheten att skaffa ett presentkort som kan användas till alla nedanstående aktiviteter.
Adrenalinfyllda aktiviteter för kompisgänget
Du har antagligen hört talas om aktiviteten "Exit Games" där du och dina kompisar blir instängda i ett rum eller en fängelsecell. Dörren är låst, det finns ingen uppenbar väg ut och klockan tickar ner. Tillsammans ska ni använda all hjärnkapacitet till att samla ihop ledtrådar och lösa pussel för att ta er ut ur rummet innan tiden rinner ut. Stressigt, kul och en rejäl workout för samarbetsförmågan!
Om ni är sugna på mer adrenalin och mindre problemlösning kanske skräckupplevelsen Zombie Escape passar bättre. Under 1-1,5 timme gäller det att utforska en mörk och skrämmande industrilokal där det finns ett botemedel mot zombieviruset gömt. Problemet är bara att lokalen också är fylld till brädden med utsvultna zombier som gärna vill få sig en tugga människokött. Kommer ni att överleva zombieinvasionen, hitta botemedlet och hyllas som hjältar i hela världen eller blir ni zombiernas nästa gourmetmiddag?
För mer traditionella aktiviteter kan ni välja på exempelvis ballongflygning, hundspann, bergsbestigning och bågskytte på häst – det sistnämnda är precis lika svårt och roligt som det låter.
Spännande och lärorika äventyrsupplevelser finns tillgängliga året runt så passa på att resa bort tillsammans även under hösten, nyårshelgen, midsommar eller sätt extra piff på födelsedagsfirandet genom att äta picknick under en luftballongsfärd över Stockholm city.
Grillfest vid sommarstugan
Säkert är det någon av er som antingen har, eller känner någon som har, en sommarstuga. Be om att få låna den under några dagar eller en vecka. Sommarstugor brukar ju ligga så där lagom avlägset, så ni får mycket tid ifred samtidigt som ni lätt kan ta er in till tätorten för att shoppa eller handla mat.
Om sommarstället har stått länge utan att någon har bott i det kan det vara dags för en snabb upprustning. Kolla igenom så att ingenting är mögligt eller fullt med pollen och annat skräp från utsidan – om så är fallet kan det vara dags att byta ut stugans tätningslister, vilket är både billigt och enkelt att göra. (31/5-17)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Sverige